2365
Zo kies je het perfecte rolgordijn voor jouw raam
Gepubliceerd: 11-04-2019
Rolgordijnen kunnen verduisterend zijn, of juist semi transparant als dat jouw voorkeur heeft. Je hebt keuze uit talloze kleuren, materialen en afmetingen en ze gaan samen met heel veel woonstijlen. Niet zo vreemd dus, dat rolgordijnen populair zijn! Maar hoe kies je nu het beste rolgordijn voor jouw raam?

Vraag 1: in welke woonruimte komen de rolgordijnen?

De woonruimte waarvoor je raamdecoratie zoekt bepaalt in grote mate welke rolgordijnen de beste keuze zijn. In de slaapkamer heb je waarschijnlijk behoefte aan verduisterende rolgordijnen die het licht zoveel mogelijk buiten houden. Er bestaan zelfs extra verduisterende rolgordijnen met U-profielen, waarbij je geen last hebt van lichtkieren aan de zijkant.

inspiratiebrochures1.png

In de woonkamer wil je misschien liever semi transparante rolgordijnen: die geven nauwelijks inkijk, maar laten wel het licht door.Met duo-rolgordijnen kun je zelf grotendeels bepalen hoeveel licht en inkijk je op een bepaald moment van de dag wenst.

Vraag 2: met welke omstandigheden hebben de rolgordijnen te maken?

Afhankelijk van de woonruimte heeft een rolgordijn veel of weinig te verduren. Zo is de badkamer een vochtige ruimte: zorg ervoor dat het materiaal van je rolgordijnen aansluit bij deze omstandigheden. Gelukkig zijn veel rolgordijnen tegenwoordig geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes.

Ontvangt het rolgordijn de hele dag zon, omdat het raam op het zuiden ligt?Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor semi transparante rolgordijnen in screenstoffen met een aluminium backing voor extra zonwering. Deze rolgordijnen zijn isolerenden van hoge kwaliteit; en dus ook energiebesparend. Bovendien zijn ze brandvertragend.

Vraag 3: welke kleur en materiaal passen bij jouw interieur?

Bij de keuze voor materiaal en kleur van je rolgordijn moet je ook rekening houden met de functie ervan. Verduisterende gordijnen hebben immers een andere uitstraling dan semi transparante rolgordijnen, waar het licht doorheen schijnt. Verder is het natuurlijk belangrijk dat je rolgordijnen mooi aansluiten op je woonstijl. Denk aan beige voor landelijk wonen, antraciet voor een industrieel interieur en opvallend fuchsia voor een moderne look!

Rolgordijnen zijn af te werken met een ronde of vierkante cassette, met stof beklede onderlat en/of met zijgeleiding. Zo kun je kiezen wat het beste bij jouw interieur past.

Vraag 4: welke bediening vind je fijn?

Tot slot is het slim om vooraf even na te denken over de vorm van bediening die je prettig vindt. Trek je het rolgordijn het liefste naar beneden aan een haakje, of geef je de voorkeur aan een koordje aan de zijkant? Je kunt rolgordijnen tegenwoordig ook automatisch laten openen en sluiten. De mogelijkheden zijn oneindig, dus je vindt altijd wel een rolgordijn dat écht bij jou past!
Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide