1697
Zo kies je de juiste vouwgordijnen voor jouw huis
Gepubliceerd: 27-09-2019

Vouwgordijnen zijn erg populair vanwege de gezellige uitstraling en diverse mogelijkheden. Zo kun je transparante of juist verduisterende vouwgordijnen kiezen, en zijn ze goed op maat te maken. Laat ze bovendien elektrisch open- en dichtgaan als het raam op een lastige plek zit! Met deze stappen kies je de juiste vouwgordijnen voor jouw huis:

 

Stap 1. Bepaal de transparantie

Vouwgordijnen bestaan in verschillende transparanties. Sommige stoffen zijn zo gemaakt dat je er zelf goed doorheen kan kijken als het daglicht op je raam valt, maar de vouwgordijnen geven nauwelijks inkijk. Of misschien wil je juist verduisterende gordijnen voor op de slaapkamer, zodat je ook op een zonnige zomerochtend niet vroeg wakker wordt! Bepaal per woonruimte welke mate van transparantie gewenst is. 

Stap 2. Elektrisch of niet?

Tegenwoordig heb je ook de keuze om je vouwgordijnen elektrisch open en dicht te laten gaan. Dat is erg fijn bij ramen op onhandige plekken waar je niet goed bij kunt. Ook voor minder valide mensen zijn elektrische gordijnen heel prettig: dat scheelt elke dag een aantal lastige en vermoeiende handelingen. Maar elektrische vouwgordijnen worden ook veel gekozen door mensen die simpelweg een stukje meer luxe en gemak willen. Het is immers heerlijk gemakkelijk om met één druk op de knop al die grote ramen in de serre van een gordijn te voorzien! 

Stap 3. Kies de juiste kleur

Vouwgordijnen zijn beschikbaar in talloze kleuren en stoffen, zodat je precies de juiste match met jouw interieur kunt vinden! In een landelijke woonstijl staan lichte tinten bruin en roomwit heel mooi. Voor een industriële look kun je antraciet vouwgordijnen met een robuuste textuur bestellen. Liever een moderne uitstraling? Ga dan voor een heldere kleur rood of geel! 

Stap 4: Verdiep je in de extra opties

Een vouwgordijn biedt meer mogelijkheden dan welke hierboven beschreven staan. Zo kun je vouwgordijnen op maat laten maken. Ook kun je kiezen voor vouwgordijnen met een smalle of brede vouw. En aan welke kant wil je de baleinen? Voor een moderne uitstraling plaats je de baleinen aan de voorzijde. Denk ook na of je een zonneflap (volant) wenst, of een mooie bies om het vouwgordijn heen. Misschien vind je metalen ketting mooier dan een kunststof bediening. En wat denk je van een verzwaring aan de onderzijde, zodat het vouwgordijn mooi strak hangt? De mogelijkheden zijn oneindig! Zo is er voor iedereen een perfect vouwgordijn te vinden.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide