1999
Zo fijn; De wintertijd met ‘s avonds weer een dicht gordijn!
Gepubliceerd: 02-10-2021

Lange avonden buiten in de tuin vol met zon, vrienden en gezelligheid. De zomer: Wij houden er ontzettend van. Maar we zouden liegen wanneer we zouden ontkennen dat we stiekem ook weer uitkijken naar de tijd van knusse avondjes op de bank. Wij combineren dit maar al te graag met lekkere hapjes, je dierbaren om je heen en heerlijk foute tv. Maar wat heb je nodig voor zo’n avondje ultiem genieten? Juist, een flinke dosis gezelligheid. Wij leggen je uit wat onze tips zijn om dit sfeertje te creëren in je huis.

Leg de basis

Voor een ultieme, knusse date night heb je uiteraard een goede vibe nodig. Investeer hiervoor in goede, comfortabele meubels. Wij als interieur lovers willen nog wel eens voor de meest stijlvolle optie gaan, maar vergeet ook niet om meubels goed te testen voordat je ze koopt. Daarnaast zijn een vloer en haar comfort ook heel belangrijk, mocht je voor bijvoorbeeld zo’n gave gietvloer gaan dan is vloerverwarming aan te raden. Ook de verlichting is belangrijk, om de sfeer te verhogen is een optie met een dimmer bijvoorbeeld ideaal.

Let op de details

Om het geheel af te maken, is het een tip om bewust te kiezen voor de juiste accessoires. Denk aan warme plaids, fijne kussens en rustieke kaarsen. Wij wisselen hierbij vaak tussen de seizoenen van spullen, in de winter is dat berenvel op de grond ontzettend leuk maar in de zomer wellicht iets too much. Tenzij het natuurlijk écht een vreselijke zomer is, dan kan in ons koude kikkerlandje zo’n warm vel soms zelfs uitkomst bieden...

Inpage_banner_Wonenonline_2023.png

Sluit het af!

Maar nu het allerbelangrijkste aspect; De afsluiting, oftewel de gordijnen die je dicht gaat trekken!! Want niks ongezelliger dan dat je in een open huis zit, waarbij je buiten alleen maar donker ziet en jij in een kijkkastje vertoeft. Er zijn tegenwoordig veel opties verkrijgbaar.

Zo zegt bijna niemand nee tegen plissé gordijnen nadat ze zien wat daar de opties én voordelen wel niet van zijn. Van lichtdoorlatend tot compleet verduisterend. Van boven naar beneden en weer andersom, alles is mogelijk. Hebben we het nog niet over de verschillende stoffen en kleuren gehad. Je zou er bijna keuzestress van krijgen. Doe dus goed online research om de voor- en nadelen van alle verschillende opties af te wegen.

Een rolgordijn is ook fijn

Maar om de boel af te sluiten zien wij het rolgordijn ook nog steeds veel terug. De installatie hiervan is tegenwoordig super eenvoudig, net als het zelf opmeten van de juiste maten. Voor je het weet bestel je zelf een rolgordijn op maat en heb je ze snel thuisgeleverd. Om het geheel dan af te maken kun je er nog overgordijnen bij hangen, maar in een strak interieur is dit niet eens nodig om toch tot een sfeervol geheel te komen.

En ohja, ook voor die lange zomeravonden zijn ze ideaal. Mocht de zon toch te fel naar binnenschijnen, dan doen ze het ook top als zonwering. We zeiden het toch; Zo fijn, een goed gordijn!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide