1372
Welke raamdecoratie kies jij?
Gepubliceerd: 30-09-2020

Ken je dat gevoel? Je hebt een volledig nieuw huis of bent verhuisd naar een andere fijne plek en alles is ingericht zoals jij het had voorzien. De nieuwe bank staat geweldig op de frisse praktische vloer, de kleuren op de muren pakken fantastisch uit, je nieuw uitgekozen accessoires kleuren mooi in het geheel en toch… Er mist iets.

 

Je had bedacht om eerst te gaan wonen en dan ‘iets voor de ramen te gaan hangen’. Heel herkenbaar. En geloof maar dat dát echt het verschil gaat maken. Raamdecoratie en gordijnen zijn mega sfeermakers en een echte aanvulling op je interieur.

inspiratiebrochures1.png

Wat is raamdecoratie eigenlijk? Dat kunnen we niet in één woord vangen, want er is zoveel keuze! Je kan kiezen uit rolgordijnen, vouwgordijnen, plissés, duettes, multishades, shutters, horizontale en verticale jaloezieën. De meest bekende vorm van raamdecoratie zijn ongetwijfeld de rolgordijnen. Meestal verduisterend en bedienbaar door het gordijn af- en op te rollen. Vouwgordijnen zijn veelal van soepele stof gemaakt en hierdoor minder strak dan rolgordijnen. Plissés en duettes zijn geplooide gordijnen met een harmonica effect. Dit maakt het een stuk strakker dan de vouwgordijnen. Wil je balans tussen privacy en lichtinval denk dan eens aan multishades met twee banen stof. Deze banen kunnen afgewisseld worden met een baan transparant en een baan verduisterende stof.  Wil je echte sfeermakers in huis? Denk dan eens aan shutters of jaloezieën. Shutters geven absoluut een romantisch tintje aan je huis. Ze worden meestal van hout gemaakt en bestaan uit horizontaal draaibare lamellen waarmee je de lichtinval bepaalt. . Je kan ze aan de binnenkant én buitenkant plaatsen. Jaloezieën zijn er ook in een houten uitvoering én in kunststof of aluminium. Ze zijn er horizontaal en verticaal.

En alsof dit niet genoeg is kan je ook nog combinaties maken met (over)gordijnen! Of kiezen voor elektrisch bedienbare raamdecoratie en gordijnen. Ze hebben allemaal overigens wél iets gemeen: en dat is dat ze kunnen verduisteren, je inkijk verminderen enechte sfeermakers zijn.

En over de maten hoef jij je geen zorgen te maken. Je kan kiezen uit standaardmaten of jouw raamdecoratie op maat laten maken.De vorm, de kleur, de uitvoering; het bepaalt straks de sfeer in jouw huis. Voor elke sfeer en ieders smaak is er iets te vinden. Voor grote en kleine ramen en alle ruimten in jouw huis. Dus er zit altijd iets voor jou bij!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide