2480
Welk soort raamdecoratie kies jij?
Gepubliceerd: 04-11-2019 Laatste update: 29-10-2019

Nooit eerder hadden we zoveel keuze uit soorten raamdecoratie. Van houten jaloezieën tot vouwgordijnen en plissés. Soms zie je door de bomen het bos niet meer! Want wat is wat, en wat dóet wat? Daarom vind je in dit artikel de soorten raamdecoratie op een rij:

 

Jaloezieën

inspiratiebrochures1.png

Jaloezieën bestaan uit latjes van hout of bijvoorbeeld aluminium, die onder elkaar hangen aan koordjes. Fijn aan dit type raamdecoratie is dat je veel minder inkijk hebt en zelf kunt spelen met de hoeveelheid licht die binnenkomt. Vaak zorgen jaloezieën bovendien voor een mooi lijnenspel op de muur of vloer! Draai de jaloezieën schuin omhoog als je wél licht, maar geen zon in huis wil. Er is veel keuze uit kleuren, materialen en breedtes.

Shutters

Shutters worden ook wel binnenluiken of klapluiken genoemd: ze zijn wat robuuster dan houten jaloezieën. Ze worden op maat gemaakt en zijn dus voor iedere raamsoort een passende oplossing. Ook hierbij kun je weer mooi spelen met de lichtinval! Ook leuk: de verborgen bedieningslat Clearview. Door de middelste lamelle handmatig te kantelen volgt de rest vanzelf.

Rolgordijnen

De naam spreekt voor zich: een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Handig aan dit type raamdecoratie is dat het nauwelijks ruimte inneemt. Het staat strak en is geschikt voor elke ruimte en elk budget! Bovendien heb je keuze uit verschillende kleuren, materialen én soorten; van verduisterend tot lichtdoorlatend. Een bijzondere variant is het duo rolgordijn. Die werkt als een soort vitrage gordijn met een speelse lichtinval.

Plissés

Een trendy vorm van raamdecoratie is de plissé: deze bestaat uit één laag stof die zich als een harmonica opvouwt wanneer je deze omhoogtrekt. Plissés zijn geschikt voor ieder raam en verkrijgbaar in zowel lichtdoorlatende als verduisterende stoffen. Ook kun je kiezen voor een top-down-bottom-up variant die je in het midden van het raam vastzet, voor privacy én licht!

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn heerlijk sfeervol. Ze hebben horizontale plooien in de stof: je trekt het gordijn plooi voor plooi omhoog. Vouwgordijnen zijn verkrijgbaar in allerlei mooie stoffen en combineren heel goed met overgordijnen!

Lamellen

Verticale lamellen zijn lange stroken van stof of aluminium: ideaal om te gebruiken voor grote raampartijen. Je kunt ze in verschillende standen zetten zodat ze, net als horizontale jaloezieën, voor een mooi lichteffect zorgen! 

Overgordijnen

De meest klassieke vorm van raamdecoratie: (over)gordijnen. Lange stroken stof die in banen tot op de grond of vensterbank vallen. Je kunt overgordijnen combineren met andere raamdecoratie: van vitrages tot vouwgordijnen of lamellen. Dankzij de grote hoeveelheid stof dragen overgordijnen bij aan een goede akoestiek in huis. Ook helpen ze de kou buiten te houden.

Weet jij al welke raamdecoratie het beste bij jouw interieur en smaak past?

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide