2024
Waarom raambekleding een goed idee is
Gepubliceerd: 20-11-2018

Tijd voor een nieuwe slaapkamer! Je hebt het bed al besteld en de muren een likje verf gegeven. Maar wat doe je met de ramen? Raambekleding is om verschillende redenen een slimme keuze:

 

Privacy
De meest logische reden om raambekleding te nemen in de slaapkamer is vanwege de privacy. Aan pottenkijkers geen behoefte! Maar wil je alleen dat er ’s avonds niemand naar binnen kan kijken, of vind je het ook fijn als je overdag ongestoord van kleding kunt wisselen in de slaapkamer? Daarvoor zijn verschillende oplossingen te bedenken. Transparante vitragegordijnen naast je verduisterende gordijnen, bijvoorbeeld. Die laten wél daglicht door, maar maken jou praktisch onzichtbaar voor je buren. Je kunt ook kiezen voor jaloezieën of rolgordijnen online bestellen. Met plissés kun je, net als raamfolie, een deel van het raam bedekken.

inspiratiebrochures1.png

Licht
Veel mensen onderschatten hoe belangrijk licht en donker zijn voor onze nachtrust en energieniveau. Je slaapt lichter wanneer je ’s nachts wordt gestoord door de lampen van de bruisende stad, en je wordt eerder wakker als je meekrijgt dat de zon opkomt. Misschien is dat laatste precies wat je wil; het maakt opstaan in elk geval een stuk gemakkelijker! Maar als je elk slaapuurtje goed kunt gebruiken is het slim om te kiezen voor verduisterende gordijnen.

Tocht
Slaap je graag met het raam open? Dan is het wijs om voor gevoerde gordijnen tot aan de grond te gaan. Die houden de tocht tegen. Ook wanneer je enkelglas hebt helpen dikke, gevoerde gordijnen om je woonruimte te isoleren.

Decoratie
Met raamdecoratie kun je een woonstijl naar wens benadrukken. Er bestaan tegenwoordig namelijk verschillende soorten raambekleding die mooi aansluiten op slechts een aantal woonstijlen. Houd je van een landelijke sfeer in de slaapkamer? Kijk dan eens naar vouwgordijnen of houten jaloezieën. Bij een industrieel interieur passen antraciet shutters of zwarte plissés heel goed, terwijl fluwelen gordijnen een klassieke woonstijl benadrukken.

Geluid
Als je net verhuisd bent, weet je hoe het klinkt: een kamer zonder meubels en aankleding. Oók als je de slaapkamer verder gezellig hebt ingericht dragen gordijnen nog sterk bij aan geluidsdemping. Fijn voor jou, fijn voor de buren!

Kleur
Wees niet bang om je gordijnen, jaloezieën of shutters een kleurtje te geven! Dat maakt je slaapkamer meteen een stuk gezelliger. Pas wel op met wélke kleur je kiest: terwijl groen en blauw rust uitstralen, zijn paars en rood juist energieke kleuren.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide