1897
Waarom houten jaloezieën een goede keuze zijn
Gepubliceerd: 11-04-2019
Op zoek naar raamdecoratie voor je nieuwe huis? Of ben je de oude gordijnen zat? Kijk dan eens naar houten jaloezieën. Die passen in vrijwel elke interieurstijl en hebben veel fijne eigenschappen. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

1. Spelen met licht
Een houten jaloezie bestaat uit lamellen ofwel houten latten die je half open kunt zetten of juist helemaal dicht kunt doen. Zet je de lamellen schuin naar beneden, nét niet gesloten, dan valt er zacht licht naar binnen zonder dat voorbijgangers je kunnen zien. En natuurlijk kun je de jaloezieën op een mooie dag ook helemaal omhoog doen!

2. Natuurlijke uitstraling
Hout heeft een natuurlijke uitstraling en dat zorgt voor een gezellige noot in je interieur. Bijzonder populair voor houten jaloezieën is Amerikaans Linde hout, ofwel Basswood. Dit hout is licht en zacht: uitermate geschikt voor verwerking tot lamellen. Basswood jaloezieën zijn verkrijgbaar in talloze kleurtinten, van wit tot donker noten of grijs. Dankzij de subtiele structuur van het Basswood hout hebben de jaloezieën in elke tint een sfeervol karakter.

inspiratiebrochures1.png

3. Compact formaat
Houten jaloezieën nemen weinig ruimte in. Je kunt ze gemakkelijk op maat laten maken met een Gratis Inmeetservice, zodat ze precies aansluiten op jouw raam. In tegenstelling tot bij gewone gordijnen blijven de zijdes van de ramen vrij. Ook nemen jaloezieën weinig ruimte in wanneer ze volledig ingetrokken zijn; een vouwgordijn neemt meer licht weg.

4. Onderhoudsvriendelijk
Hout trekt minder stof aan dan textiel, al blijft het natuurlijk wel meer liggen op lamellen dan op gewone gordijnen.Maar je veegt het stof heel gemakkelijk weer van de jaloezieën af met een plumeau of vochtige doek! Hiervoor hoef je de raamdecoratie gelukkig niet eerst te demonteren, zoals bij sommige kunststof varianten nodig is.

5. Makkelijk te combineren
Misschien wel een van de belangrijkste redenen waarom houten jaloezieën bijna altijd een goede keuze zijn: ze gaan samen met vrijwel elke woonstijl. Omdat je ook nog uit tientallen kleurtinten kunt kiezen én uit de breedtes van de lamellen, is het bijna ondenkbaar dat houten jaloezieën in jouw interieur zullen misstaan!

Heb je een landelijke woonkamer? Dan past een naturel houten uitvoering mooi. Wil je een industriële look creëren? Kies dan brede jaloezieën met een antraciet afwerking. In een modern interieur staat grijs ook mooi, net als wit of zwart. Walnoot en mahonie gaan goed samen met vintage meubels. Weet jij al welke houten jaloezieën je wil?
Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide