1803
Voordelen van rolgordijnen als raamdecoratie

 Rolgordijnen zijn een ontzettend populaire vorm van raamdecoratie. Makkelijk inzetbaar, perfect af te stellen en daarnaast ook nog eens erg betaalbaar. Maar wat zijn nu echt grote voordelen van rolgordijnen? Lees het nu meteen!

 

1. Altijd passend bij je interieurstijl

Of je nu een klassieke, landelijke of industriële uitstraling hebt in je interieur; er zijn altijd wel rolgordijnen die bij je interieurstijl passen. Er is ontzettend veel keuze wanneer het om kleuren en uitvoeringen gaat.

2. Uiteenlopende mogelijkheden

Zoek je een verduisterend rolgordijn voor de kinderkamer of juist een lichtdoorlatend rolgordijn voor de keuken? De mogelijkheden zijn uiteenlopend en hierdoor is er voor bijna iedere ruimte wel een goed rolgordijn te vinden. Zo kun je zelfs een duo rolgordijn bestellen welke uit twee lagen bestaat zodat je voor de ideale lichtinval kunt zorgen: perfect voor de woonkamer!

3. Handige bediening

Heb je wat meer budget tot je beschikking? Dan kun je rolgordijnen bestellen die met een handige app of afstandsbediening te verstellen zijn. Daarnaast zijn er zelfs rolgordijnen te vinden die aan te sluiten zijn op een slim alarmsysteem en bijvoorbeeld automatisch naar beneden gaan wanneer het alarm afgaat.

4. Privacy creëren

In ruimtes aan de straatkant van de woning kan het vaak fijn zijn om wat extra privacy te creëren. Heb je even wat behoefte aan meer privacy, dan doe je het rolgordijn helemaal omlaag. Wil je wat meer licht in huis? Dan doe je het rolgordijn gewoon weer een stukje omhoog.

5. Isolerende en warmtewerende werking

Rolgordijnen kunnen de warmte in de zomer buiten laten, en in de winter er juist voor zorgen dat een ruimte goed geïsoleerd wordt. Speciale rolgordijnen kunnen in de zomer omlaag gehouden worden om de hitte van buiten te weerkaatsen, terwijl je ze in de winter op een zonnige dag juist openzet om de warmte binnen te laten. Schijnt de zon niet en is het buiten koud? Dan kun je de rolgordijnen omlaag laten om de warmte makkelijker in huis te houden.

6. Inbraakwerende werking

Daarnaast hebben rolgordijnen ook nog eens een inbraakwerende werking. Zijn de rolgordijnen omlaag wanneer je van huis bent, dan kan er van buitenaf natuurlijk niet gezien worden wat er allemaal in huis te vinden is!

7. Extra sfeer

Als laatste kunnen rolgordijnen ook nog voor wat extra sfeer in de woning zorgen. Een eerst kille ruimte kan makkelijk gezellig gemaakt worden door warm gekleurde rolgordijnen voor de ramen te plaatsen. Wel zo gezellig!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners