2634
Trends in raamdecoratie
Gepubliceerd: 01-08-2018

Wil je nieuwe raamdecoratie aanschaffen en vind je het belangrijk dat jouw nieuwe gordijnen op en top trendy zijn? Dan is het goed om je te verdiepen in de laatste trends in raamdecoratie. Als je de trends van dit moment kent, weet je namelijk precies welke raamdecoratie van KARWEI je aan moet schaffen voor een trendy interieur. In dit artikel sommen we de belangrijkste raamdecoratie trends van 2018 voor je op.

 

Natuurlijke materialen

Steeds meer gordijnen worden gemaakt van natuurlijke materialen. Deze materialen hebben een subtiele en rustige uitstraling en staan prachtig in vrijwel ieder interieur. Of je nu een landelijk interieur hebt of jouw huis volgens de industriële woonstijl hebt ingericht: gordijnen van natuurlijke materialen doen het altijd goed.

inspiratiebrochures1.png

Veel gordijnen van natuurlijke materialen zijn erg dun. Dit maakt de gordijnen minder geschikt voor in de slaapkamer, waar veel mensen toch liever verduisterende gordijnen ophangen. Wel kun je gordijnen van natuurlijke materialen in de woonkamer hangen, waar meer lichtinval niet storend is.

Opvallende kleuren

Enkele jaren geleden kochten de meeste mensen gordijnen in basiskleuren. Denk hierbij aan kleuren als spierwit, gebroken wit, grijs en antraciet. Tegenwoordig is dit wel anders. De raamdecoratie van nu mag wel wat meer opvallen. Om de gordijnen de show te laten stelen in het interieur, worden deze steeds vaker uitgevoerd in opvallende kleuren. Zeker de kleuren groen, donkerblauw en rood doen het goed in 2018.

Wil je dat jouw gordijnen niet al te veel opvallen, maar vind je gordijnen in basiskleuren als wit, crème en grijs ook wat saai? Dan kun je ook gordijnen in lichte pastelkleuren kopen. Deze zien er net wat vrolijker en spannender uit dan gordijnen in basiskleuren, maar trekken niet álle aandacht in je interieur.

Luxe stoffen

Als gordijnen niet van natuurlijke materialen gemaakt zijn, worden deze vaak vervaardigd uit luxe stoffen. Dit zijn stoffen als velours en fluweel. Overigens zien we deze stoffen niet alleen terug bij de raamdecoratie trends, maar komen ze over het algemeen steeds meer terug in het trendy interieur van 2018. Zo zijn er ook steeds meer banken, kussens en zelfs vloerkleden die van velours of fluweel gemaakt zijn.

Koop je raamdecoratie van een luxe stof, dan geef je jouw interieur direct een luxe en stijlvolle uitstraling. Houd er wel rekening mee dat stoffen als velours en fluweel wat zwaarder zijn dan vele andere materiaalsoorten. Houd je meer van lichtere gordijnen, dan kun je beter gordijnen van natuurlijke materialen kopen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide