4366
Raamdecoratie badkamers

De badkamer is anno 2017 allang niet meer alleen een ruimte waarin we snel even douchen en ons gereed maken voor de nieuwe dag. De badkamer wordt langzaamaan steeds meer een wellnessruimte waarin we ons heerlijk kunnen ontspannen.

We nemen een verkwikkende douche onder een luxe rainshower of een relaxed bad in een luxe bad met bubbels. Niet alleen het sanitair is belangrijk voor de aankleding van de badkamer maar ook de badkamermeubels en de decoratie voor het raam in de badkamer maakt dat we van onze badkamer een echte thuisspa kunnen maken. Deze keer zetten we de top 5 in raamdecoratie voor badkamers voor je op een rijte.

1 Rolgordijn in de badkamer
Rolgordijnen zijn al jaren de nummer 1 in Nederland als het gaat om raamdecoratie. Rolgordijnen zijn toe te passen in elke woonstijl omdat ze in vele soorten kleuren, stoffen en maten verkrijgbaar zijn. Het is dan ook niet zo gek als je ook in je badkamer een rolgordijn wilt plaatsen. Rolgordijnen zijn zeer geschikt in de badkamer omdat ze ook als een waterafstotende exemplaren verkrijgbaar zijn. Daarnaast kan je nog kiezen of je het rolgordijn geheel wilt laten verduisteren, voor algehele privacy of een natuurlijke lichtinval wenst.

banner-woontrends-2024-mag.png

2 Jaloezieën voor in de badkamer
Jaloezieën zijn de ideale raamdecoratie wanneer je zelf de lichtinval en de privacy wilt bepalen. Met een kleine handeling draai je de jaloezieën in de door jou gewenste positie. Wil je een stoere uitstraling in de badkamer dan zijn jaloezieën de perfecte raamdecoratie. Er zijn verschillende soorten jaloezieën voor in de badkamer. Zo heb je de aluminium jaloezieën die vochtbestendig zijn en tevens een isolerende werking hebben waardoor het in de zomer koel blijft in jouw badkamer en in de winter de kou buiten de deur houd. Wil je een iets meer natuurlijke sfeer dan kan je tegenwoordig ook houten jaloezieën in de badkamer plaatsen. Bijvoorbeeld jaloezieën van lindehout die waterbestendig zijn en worden afgelakt met een UV bestendige lak zodat de jaloezieën niet verkleuren door het zonlicht.

3 Kunststof Jaloezieën in houtlook
Wanneer jouw badkamer heel erg vochtig is en je geen houten Jaloezieën wilt plaatsen is er tegenwoordig ook een nieuw alternatief. Dat zijn de kunststof Jaloezieën die de voordelen bieden van een kunststof Jaloezie maar de uitstraling hebben van een houten jaloezie. Kies voor de extra brede lamellen om een stoere design uitstraling in je badkamer te creeëren.

4 Plisségordijnen voor in de badkamer
Voor een wat zachtere, romantische sfeer in de badkamer kan je kiezen voor een plisségordijn. Ook met deze raamdecoratie kan je de privacy en gewenste lichtinval helemaal zelf bepalen. Je hebt bijvoorbeeld de top down & bottom up uitvoeringen waarmee je de boven en onderlat kunt bewegen en het gordijn zo voor het raam decoreren dat je heerlijk kunt douchen of badderen zonder inkijk van buiten.

5 Duo rolgordijnen voor in de badkamer
Hadden we het hierboven al over de rolgordijnen voor de badkamer, tegenwoordig zijn de duo rolgordijnen helemaal hip en happening! Een duorolgordijn geeft de sfeervolle uitstraling van een rolgordijn en bied de functionaliteit van jaloezieën. De stof bestaat uit lichtdoorlatende en transparante banen en wanneer je deze over elkaar heen beweegt bepaal je eenvoudig de gewenste lichtinval en privacy.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide