2514
Luxaflex paneelgordijnen
Gepubliceerd: 11-09-2012 Laatste update: 07-05-2017

Er zijn diverse mogelijkheden op het gebied van zonwering. Zo kiezen sommige mensen voor rolluiken, een luifel en anderen voor binnenzonwering van bijvoorbeeld Luxaflex. Wanneer je Luxaflex zegt, denken veel mensen aan de horizontale aluminium jaloezieën. Luxaflex is echter een merknaam van diverse zonweringen voor binnenshuis, zoals bijvoorbeeld die aluminium jaloezieën en daarnaast nog veel meer. Wij hebben diverse mogelijkheden voor u op een rijtje gezet.

Horizontale jaloezieën
De lamellen van de horizontale jaloezieën heb je in allerlei afmetingen: 16 mm, 25 mm, 35 mm en 50 mm breed. De 25 mm uitvoering is de meest gangbare lamelbreedte. Deze lamellen heb je in allerlei dessins en kleuren. Zo zijn er bijvoorbeeld ook geperforeerde lamellen. Op dit moment zijn de jaloezieën met dikke lamellen van 50 mm een groeiende trend. Zo wordt bijvoorbeeld vaak een combinatie gemaakt met de ladderband, waardoor je een wat stoere uitstraling krijgt. Ladderband is ongeveer 2,5 cm breed. Het verbindt de lamellen aan elkaar en heeft als voordeel dat er geen gaatjes van de trekkoordjes zichtbaar zijn wanneer de lamellen dicht zijn.

U kunt ook kiezen om in plaats van aluminium lamellen, houten lamellen te nemen. Ook deze houten lamellen zijn er in diverse kleuren. Vaak wordt dit dan weer gecombineerd met een houten bovenbak en onderlat, zodat alles op elkaar is afgestemd. De lamellen zijn in stand verstelbaar, zodat u afhankelijk van de stand van de zon altijd de lichtinval kunt bepalen in huis.

De Luxaflex Ondulette Jaloezieën hebben gestileerde lamellen in een bepaalde vorm. De lamel op zich kan dus een bepaalde vorm hebben (bijvoorbeeld met een golfje erin) en daarnaast heb je ook lamellen die samen een bepaald patroon vormen in de jaloezie.Luxaflex Lightline is de enige jaloezie zonder gaatjes (voor de koorden), waardoor volledige privacy en zonwering kan worden geboden. Een andere variant is de Luxaflex Variozone. Dit is een jaloezie met lamellen van 25 mm met lichtregulering in zones. De jaloezieën zijn van onderaf te sluiten en u bepaald zelf de hoogte van de gesloten zone. Het is de ideale oplossing voor werkplekken thuis en op de zaak, maar ook voor badkamers of woonkamers aan de straatkant. Met Variozone bereikt u de ideale balans tussen inkijk en uitkijk.

Verticale gordijnjaloezieën
De lamellen van deze jaloezieën zijn ook te krijgen in diverse materialen, zoals textiel, aluminium en kunststof. Ook allerlei tinten, dessins, structuren en afwerkingen zijn hier mogelijk. Bij bepaalde stoffen kunt u ook de transparantie zelf bepalen. U kunt kiezen uit transparant, semi-transparant, semi-verduisterend en verduisterend. De stoffen en kunststof lamellen zijn in 89 mm en 127 mm breed verkrijgbaar. De aluminium lamellen zijn verkrijgbaar in 50 mm, 70 mm en 89 mm.

Bij Luxaflex zijn er 3 verschillende behandelingen mogelijk voor de stoffen lamellen: • Topar: Deze behandeling zorgt voor een goede reflectie van zonnewarmte en licht, het is stofwerend, wasbaar en het is bestand tegen insectenvuil en glasreinigers.

 • Dust Block: Deze behandeling beschermt tegen stof en rook, vloeistoffen op water- of oliebasis en het is wasbaar.

 • Sana Plus: Deze behandeling werkt anti-bacterieel en is wasbaar. Ideaal voor toepassing in bijvoorbeeld de medische sector.


De laatste trend op het gebied van verticale gordijnjaloezieën zijn de ellipsvormige lamellen. Het woord zegt het al. de lamellen hebben de vorm van een ellips. • Dit heeft diverse voordelen:

 • Mooie vorm

 • Stijlvoller (vanwege het feit dat er geen lamelgewichten of onderkettingen nodig zijn)

 • Hoge isolerende werking

 • Door de witte achterzijde hebt u een egaal straatbeeld

 • Zachte sfeervolle lichtfiltering

 • Eenvoudig te reinigen


Luxaflex heeft ook een ruime collectie aan paneelgordijnen. Paneelgordijnen zijn gemaakt van stoffen met een zeer hoge kwaliteit. Ze zijn zeer decoratief en uitermate geschikt voor grote ramen, schuifpuien en openslaande deuren. Paneelgordijnen zijn ook zeer goed toepasbaar als afscheidingswand in een ruimte. Luxaflex producten zijn zowel met de hand als elektrisch eenvoudig bedienbaar.

Ook veiligheid staat bij Luxaflex centraal. Nu zult u misschien denken: wat is er nou onveilig aan bijvoorbeeld jaloezieën? In de koordjes waar een jaloezie mee omhoog getrokken wordt, zit een soort van lus. Hierin kan een kind of een huisdier het hoofd doorheen steken. Dit zou kunnen leiden tot ongelukken. Luxaflex heeft hiervoor een oplossing bedacht. Namelijk een slimme en veilige koordverbinder.

Wanneer er gewicht tussen de trekkoorden komt, opent deze zich vanzelf. Het vergroot de veiligheid en verkleint de kans op ongelukken met kleine kinderen of dieren.

Tip:
Bij horizontale zonwering kunt u zowel links als rechts naar buiten kijken. Met verticale zonwering is dat niet mogelijk. U kunt dan slechts een bepaalde richting in kijken.

Nog enkele mogelijkheden

Luxaflex Silhouette
Silhouette is een uniek en revolutionair Luxaflex product. Het zijn zachte zwevende textiele lamellen tussen dunne, transparante stof met een luxe uitstraling. Luchtig als zijde, sierlijk als een gordijn en praktisch als een jaloezie! Silhouette heb je in allerlei eigentijdse kleuren.

Het doek is gemaakt van antistatisch materiaal (100% polyester) en is behandeld tegen vuil en stof. Silhouette is elektrisch bedienbaar.

Luxaflex Duette Shades
Duette Shades zijn voorzien van een stof welke in de vorm van honingraatcellen is opgebouwd. De gesloten honingraatstructuur werkt isolerend. Het werkt als een soort harmonica.

Er zijn ook Duette Shades die aan de binnenzijde het harmonica effect hebben en aan de raamzijde recht blijven. Het voordeel hiervan is dat bij schuine kanten (bijvoorbeeld het dak van een serre) minder kans is op doorhangen van de Duette. U kunt op één raam ook twee Duettes hangen. Zo kunt u met 2 kleuren onder elkaar werken, maar ook met 2 soorten transparantheden (onderaan transparant en bovenaan semi-verduisterend bijvoorbeeld).

Duette Shades zijn verkrijgbaar in een plooibreedte van 25 mm. en 32 mm. Door de gesloten honingraatstructuur zijn de koorden niet zichtbaar. Duette Shades zijn ook leverbaar in verduisterende stoffen. Zeer geschikt voor diverse soorten ramen in huis, bijvoorbeeld: dakramen, serreplafonds, schuine ramen, draai/kiepramen enz.

Luxaflex Plissé Shades
Plissé Shades zijn samengesteld uit in plooien gevouwen stoffen van 100% polyester met een plooibreedte van 25 mm. Een Plissé is altijd gemaakt van stof (niet van metaal). De stoffen zijn transparant, semi-transparant, semi-verduisterend of verduisterend.

Het kan van diverse stoffen gemaakt worden, zoals bijvoorbeeld gedessineerde stoffen, verduisteringsstoffen, transparante stoffen enz. De stoffen kunnen afgewerkt worden met een gemetalliseerde en/of verduisterende achterzijde. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een gedessineerde stof aan de ene zijde met een gemetalliseerde afwerking aan de raamzijde die reflecterend is voor de zon. Een Plissé kunt u op elke hoogte zetten die u maar wenst. U kunt de Plissé van bovenaf naar onderen laten zakken (top down). De Plissé is ook van onderaf naar boven te verplaatsen (bottum up). De Plissé kunt u ook in het middenstuk van het raam plaatsen met boven en onder ruimte open. Ook voor deze zonwering geldt dat het gebruikt kan worden voor allerlei ramen, zoals schuine ramen, openslaande deuren, tussen twee glaspartijen enz.

Luxaflex Vouwgordijnen
Luxaflex heeft 3 verschillende soorten vouwgordijnen:

WIN-VLOERKLEED.png • Roman Shade

 • Roman Shade de Luxe

 • Austrian Shade


Roman Shade is een vlakhangend vouwgordijn met een speelse uitstraling. Dit vouwgordijn heeft geen baleinen. Het vouwgordijn is gemakkelijk te bedienen en is afneembaar door het klittenbandsysteem.

Roman Shade de Luxe is een vlakhangend vouwgordijn met een strakke uitstraling. Dit komt omdat het vouwgordijn aan de achterkant voorzien is van horizontale tunneltjes waar fiberglas baleinen ingeschoven zijn. Het vouwgordijn is aan de bovenzijde met klittenband bevestigd en dus gemakkelijk los te halen wanneer u het wilt wassen. De onderkant van dit vouwgordijn, kan op verschillende manieren worden afgewerkt, bijvoorbeeld met een volant, schulprand, bies en dergelijke. Austrian Shade is een ruim geplooid vouwgordijn met een romantische uitstraling. De stof is als het ware gedrapeerd. Ook dit vouwgordijn is af te nemen door het gemakkelijke klittenbandsysteem.

Luxaflex Rolgordijnen
De collectie rolgordijnen is zeer uitgebreid... voor ieder wat wils. Zo zijn er rolgordijnen met dessins uitlopend van zeer exclusief tot grafische motieven, kinderdessins, bloemdessins of subtiele wit-op-wit dessins. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een effen rolgordijn als u het een rustige uitstraling wilt geven. Ook bij de rolgordijnen van Luxaflex kan gewerkt worden met allerlei stoffen in diverse transparantheden en afwerkingen. De onderzijde van het rolgordijn kan op diverse manieren worden afgewerkt, zoals bijvoorbeeld een schulprand.

Bron: Tiver.nl


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide