4240
Screens, de ideale zonwering
Gepubliceerd: 15-03-2018 Laatste update: 13-07-2018

De lente is in aantocht en dan kunnen we weer heerlijk genieten van het zonlicht in huis of op kantoor. Maar soms kan te veel binnenvallend licht onprettig zijn. Het kan binnen dan te warm worden en de reflectie op beeldschermen zelfs irritant. Met effectieve zonwering kun je dit tegengaan. Er zijn verschillende mogelijkheden zoals jaloezieën, lamellen of gordijnen maar misschien zijn screens wel de perfecte oplossing voor jou.

 

Kenmerken van screens

Screens zijn handige zonneschermen die je aan de buitenkant van het raam vastzet. Een belangrijk kenmerk van screens is dat ze het zonlicht effectief weren terwijl je zelf nog steeds ongehinderd naar buiten kunt kijken. Je regelt het zonlicht met behoud van je privacy. Screens zijn zeer eenvoudig te bedienen en door het hoogkwalitatieve materiaal kun je ze simpel schoonhouden. Screens zijn geschikt voor woningen, bedrijfsruimten, wachtkamers etc.

Type screens

Als je kiest voor screens als zonnebescherming dan dien je rekening te houden met de verschillende types die er zijn. Zo kun je kiezen voor de standaard screen. Hierbij zit het doek los in de geleider. Bij dit type screens heb je wel de kans dat het doek en de onderlat bij veel wind gaan klapperen. Ook kun je kiezen voor een zipscreen. Bij dit type wordt het doek vastgezet door middel van een rits. Deze zijn handig als ze voor een raam hangen waarbij de wind vrij spel heeft. 

Screens zelf monteren

Screens kun je heel eenvoudig zelf monteren op de binnenmuur, tussen de muren of op je kozijn. Screens hangen het mooist en zijn het meest effectief als ze exact op maat gemaakt zijn. Dit is echter eenvoudig te realiseren. Je kunt ze zelfs zeer eenvoudig online bestellen. Op de website vul je de benodigde maten in zodat de leverancier exact weet hoe groot je screens dienen te zijn. Zo ben je gegarandeerd van echt maatwerk. Verder kun je kiezen uit het type bediening. Zo heb je een handmatige bediening of een gemotoriseerde bediening. De kleur van het doek varieert van wit en zandkleurig tot donkergrijs. Ook kun je kiezen uit de kleur van de omkasting, zijgeleiders en onderlat. Zo heb je perfect passende screens die goed in je huis of kantoor passen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide