3376
Raamdecoratie trends najaar 2018
Gepubliceerd: 27-08-2018 Laatste update: 30-08-2018

Wat hebben we een heerlijke zomer gehad dit jaar! Hoe heerlijk was het om de gordijnen te openen en heerlijk het zonnetje naar binnen te laten schijnen. Vanaf volgende week daalt de temperatuur weer onder de 20 graden en dit kan zomaar het einde betekenen van het lekkere weer. Als het vaker grijs en grauw wordt buiten dan wil je de gordijnen lekker dicht doen wat van al die donkere wolken wordt niemand vrolijk natuurlijk. Gelukkig is er op het gebied van raamdecoratie tegenwoordig veel keuze, dus dat maakt het sluiten van je raambekleding een stuk minder erg! Lees hieronder meer over een aantal soorten raamdecoratie die dit najaar populair zullen zijn en neem een kijkje op INHUIS Plaza voor meer informatie over de producten.

 

Jaloezieën voor elke type interieur

inspiratiebrochures1.png

Veruit de meest populaire raamdecoratie van dit moment, de jaloezie. Ook niet heel gek, want jaloezieën zorgen voor een erg mooie look waarbij je zelf helemaal de juiste lichtinval kunt bepalen. Wanneer je ‘s avonds lekker op de bank ligt een filmpje te kijken en volledige privacy wilt dan doe je de jaloezieën helemaal dicht draaien. Schijnt het zonnetje lekker buiten terwijl je lekker aan het koken bent dan wil je juist veel licht. Ook een combinatie van beide behoort tot de mogelijkheden. Veel licht én voldoende privacy. Jaloezieën zijn voornamelijk zo populair omdat ze passen in bijna elk type interieur. Of je nu een strak modern huis hebt of juist een meer klassieke stijl hebt, voor elke stijl is er wel een geschikte jaloezie te vinden! Ga voor witte houten jaloezieen als je een strakker interieur hebt of voor zwarte aluminium jaloezieën voor een stoere industriële look. Tegenwoordig zijn de verticale jaloezieen ook weer helemaal trendy! Deze laten de ruimte optisch een stuk hoger lijken.

Rolgordijnen voor totale verduistering

Naast de jaloezie blijft ook de rolgordijn razend populair onder Nederlanders. Gezien je de rolgordijn tegenwoordig op maat kan laten maken kun je ze vrijwel in elke ruimte plaatsen. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in drie soorten stoffen. Je kunt kiezen voor standaard, verduisterend en transparant. Standaard kun je niet doorheen kijken, maar laat wel een beetje licht door. Transparant kun je doorheen kijken en laat veel licht door. Verduisterend kun je niet doorheen kijken en laat geen licht door. De stoffen zijn verkrijgbaar in een diversiteit aan kleuren. De rolgordijnen die  voor totale verduistering zorgen is voornamelijk fijn voor de slaapkamer. Ook voor op de zolder kan een rolgordijn een perfecte oplossing zijn gezien het ook makkelijk op een dakraam geplaatst kan worden. Zo blijft het lekker cool op de zolder! Een wat nieuwe type is de duo rolgordijn. Dit model heeft twee afzonderlijke lager waardoor je meer kunt spelen met de lichtinval. Kijk voor alle soorten rolgordijnen op inhuisplaza.nl.

Vouwgordijnen

Je zou denken dat het veel weg heeft van een rolgordijn, maar een vouwgordijn is toch net even wat anders. Bij het ophalen van een vouwgordijn wordt de gordijn niet opgerold net zoals een rolgordijn maar opgevouwen. Vouwgordijnen zijn zeer geschikt voor ruimtes met een landelijk of strak design. Vouwgordijnen zijn in veel variaties te verkrijgen. Zo kun je kiezen uit vouwgordijnen met en zonder baleinen en verschillende soorten stoffen. 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide