Elk jaar reizen raamdecorateurs van overal ter wereld naar de International Window Covering Expo (IWCE). Daar gaan ze op jacht naar de nieuwste producten, modes en innovaties in hun vakgebied. Ook dit jaar was in deze veelheid een aantal duidelijke trends te onderscheiden. Zo gaat er veel aandacht naar automatisering, kinderveiligheid en energiebesparing. Qua modetrends blijft het werken met lagen populair.

Automatisering
Deze relatief nieuwe bedrijfstak binnen de raamdecoratie lijkt stilaan volgroeid. De meeste systemen zijn vandaag erg eenvoudig te installeren en garanderen meestal een fluisterstille werking. Bovendien zijn ze vaak moeiteloos te integreren in home automation systems zoals Nest. Zo is het 'smart home' weer een stapje dichterbij gekomen. Mits installatie van de nodige apps heb je ondertussen immers al snel de mogelijkheid om je huis te bedienen via je smartphone of tablet.

Kinderveiligheid
Hangende koordjes, het kan een gevaarlijke feature zijn van sommige raamdecoraties zoals lamellen of rolgordijnen. Daarom is het opvallend hoe veilige decoraties meer en meer standaard worden, eerder dan zomaar een (upgrade) optie. Vele lamellen en rolgordijnen hebben het koordje zelfs voorgoed vaarwel gezegd. Deze 'koord-loze' alternatieven worden tegelijk ook almaar betrouwbaarder in hun prestaties. De tijd van de dure herstelwerken aan vastgelopen constructies lijkt zo voorgoed voorbij. Opnieuw wordt hier overigens een belangrijke rol gespeeld door de automatisering. Zij zorgen voor even efficiënte als effectieve alternatieven.

Multi-layer en 2-in-1 designs
Deze trend is eigenlijk een blijvertje van in 2014. Decoratie die erin slaagt om overdag privacy en tijdens het slapen verduistering te bieden, blijft het goed doen. De koppeling van esthetiek aan functionaliteit is dan ook perfect voor de meeste moderne huizen.

Energiebesparende raambehandelingen
Opvallend blijft tot slot ook de trend richting almaar betere energieprestaties. Ook deze trend zet zich door van in voorbije jaren en lijkt nog wel even mee te gaan. Met name schaduwwering van buitenaf wint daarbij aan populariteit, denk aan jaloezieën en rolluiken. Zij houden de warmte buiten in de zomer en binnen in de winter. Zo houden ze de temperatuur van je woning constant en maken ze een duidelijk verschil voor je energierekening.

De airconditioner op volle toeren zetten is ongetwijfeld de simpelste manier om koel de zomer door te komen. Voordelig is het echter allerminst en structureel kan deze oplossing ook niet genoemd worden. Daarvoor kun je beter je toevlucht zoeken tot zonweringen. Zij zorgen immers niet alleen voor een stijlvolle toetst, maar kunnen ook als geen ander de zon buiten houden.

Vouwgordijnen, rolgordijnen, lamellen…. zomaar een greep uit het bijna oneindige aanbod van raamdecoratie. Niet alleen in soorten en kleuren maar ook in materialen is er ontzettend veel te kiezen. Met zoveel keuze is het best lastig om te bepalen welke raamdecoratie het meest geschikt is voor jouw woon of slaapkamer. Wij zetten een aantal tips op een rijtje.

Sfeer en stijl
Welke woonstijl past bij jou? Strak, modern, klassiek of landelijk? Bedenk wat voor sfeer je met raamdecoratie wilt creëren. Woon je in een knusse dertiger jaren woning dan geven vouwgordijnen een mooie warme sfeer. In een nieuwbouwwoning met een modern interieur creëer je met rolgordijnen, shutters of plissé gordijnen een strakke look.

Ruimte
Ook is het belangrijk om te kijken in wat voor ruimte de raamdecoratie toegepast gaat worden. Kies lichte kleuren voor een kleine ruimte, lichte kleuren geven een ruimtelijk effect. Wil je de lengte van een kamer benadrukken kies dan voor een horizontaal patroon. Met een verticaal patroon benadruk je juist de hoogte van de ruimte.

Verwarmen of juist verkoelen?
Naast de sfeer en de stijl is ook de functie van raamdecoratie niet onbelangrijk. Denk bijvoorbeeld eens aan het verwarmen of juist verkoelen van een ruimte. Heb je geen dubbel glas dan is raamdecoratie, gemaakt van materiaal dat kou tegen houd, geen overbodige luxe. Niet alleen voor jouw eigen welbevinden maar ook voor de energienota. Wil je de warmte juist buiten houden kies dan voor warmtewerend materiaal.

Donker of toch een beetje licht?
Kies je raamdecoratie voor de slaapkamer dan is het prettig als het ‘s nachts helemaal donker is. Door te kiezen voor een voering kan je alle gordijnstoffen verduisterend maken. Wil je juist meer licht, bijvoorbeeld in de woonkamer maar ben je ook gesteld op je privacy dan zijn jaloezieën een goede optie. Je bepaald hiermee zelf hoeveel daglicht er naar binnen komt zonder dat je jezelf helemaal afsluit van de buitenwereld. Ook vitrage is weer helemaal terug van weggeweest!

Nog steeds Nog steeds moeite met kiezen?
Tegenwoordig is het ook heel trendy om meerdere soorten raambekleding met elkaar te combineren. Bij Kwantum vind je een ruime collectie om de optimale balans tussen sfeer, privacy en lichtinval in jouw huis te bepalen

Net als in vele andere branches is er steeds meer vraag naar elektrische vouwgordijnen. Voorheen was dit altijd voor de elite weggelegd omdat het altijd als luxe werd gezien. Maar door de opkomst van o.a. de smartphones worden er steeds meer elektrische vouwgordijnen verkocht waardoor de prijs ook steeds vriendelijker wordt. Naast de bediening met uw smartphone kunt u de elektrische vouwgordijnen ook bedienen met een afstandsbediening of een schakelaar. Ook is het mogelijk om de vouwgordijnen te koppelen aan uw domotica systeem thuis. Zo is er voor iedere situatie wel een geschikt systeem.

Maar waarom zou u kiezen voor elektrische vouwgordijnen? Uiteraard is het voor een deel luxe en gemak, maar er zijn meer redenen om te kiezen voor elektrische vouwgordijnen. Zo zou het kunnen dat u hele hoge of brede ramen heeft waardoor ketting bediende systemen niet sterk genoeg zijn, of u heeft meerdere vouwgordijnen in een grote erker. Dan hoeft u ze niet iedere avond en ochtend met de hand te openen of te sluiten maar volstaat 1 druk op de afstandsbediening. Een andere reden kan zijn dat u vouwgordijnen niet met de hand te bedienen zijn omdat uw bankstel voor het raam staat of dat u een diep keukenblad heeft. Daarnaast is het ook ideaal voor minder valide mensen of ouderen die minder goed ter been zijn. En als laatste heeft u het voordeel dat u niet meer met vieze handen aan de ketting hoeft te trekken waardoor de vouwgordijnen minder vaak gewassen hoeven te worden.

Er zijn diverse soorten elektrische systemen, zo zijn er elektrische vouwgordijnen op 230 volt en 24 volt. Maar ook is het mogelijk om zonder stroom elektrische vouwgordijnen toe te passen. Door een batterij systeem te kiezen hoeft u geen bedrading aan te leggen. Vaak is de raamdecoratie het laatste wat u gaat uitzoeken bij een verbouwing of verhuizing en daardoor wordt er vaak niet aan gedacht om stroompunten te voorzien bij de ramen, dan zijn draadloze vouwgordijnen een ideale oplossing. Of kies voor een tijdklok zodat de vouwgordijnen open en dicht gaan als u op vakantie bent, fijn dat het lijkt of uw woning bewoond is.

Kortom voor iedere situatie is er een oplossing en zijn er verschillende redenen om te kiezen voor elektrische vouwgordijnen. BlindDesign is de specialist in elektrische vouwgordijnen en zij hebben zelfs een speciale website met meer informatie over de mogelijkheden van elektrische vouwgordijnen. Kijk hiervoor eens op https://elektrischevouwgordijnen.com voor meer informatie.

In Nederland hebben we relatief gelukkig niet veel last van ongewenste insecten, maar vliegen en muggen houden we toch het liefste buitenshuis. Om te voorkomen dat u de hele dag met een vliegenmepper rondloopt, kunt u ook kiezen voor een hordeur. Zo geniet u in de zomer toch van open deuren, zonder dat u last heeft van vervelende insecten in huis. En aan comfort hoeft u niet in te leveren, een hordeur kan aangepast worden aan uw situatie.

Hordeuren zijn ideaal voor het buiten houden van insecten, zonder in te boeten op comfort. Een plissé hordeur kan bijvoorbeeld in nagenoeg elke situatie geplaatst worden. Afhankelijk van de situatie kan een plissé hordeur in het kozijn of op het kozijn geplaatst worden. Zo heeft u dus altijd een hordeur die precies past bij uw kozijn.

Ook als u in het bezit bent van een schuifpui, kan een plissé hordeur geplaatst worden. Door de schuine dorpels is het normaal gesproken lastig om een hordeur in een schuifpui te plaatsen, maar door gebruik te maken van een schuine onderdorpel is het geen enkel probleem.

Zoals u heeft kunnen lezen is er voor elke situatie wel een oplossing te vinden. De plissé hordeuren van creon-kozijnen.nl hebben een lange levensduur. Het gaas van deze hordeuren rolt namelijk niet op, maar vouwt zichzelf automatisch op als u de hordeur open doet. Zo gaat het gaas een stuk langer mee dan de standaard hordeuren.

Omdat u een hordeur gewoonlijk alleen in het voorjaar en de zomer nodig heeft, is het belangrijk dat deze makkelijk te plaatsen en te verwijderen is. Ook daar is over nagedacht bij Creon Kozijnen. De plissé hordeuren zijn voorzien van een handig klemsysteem, waardoor u ze in de winter makkelijk kunt opbergen.

Een hordeur moet natuurlijk exact bij uw woning passen. Daarom zijn de hordeuren in verschillende kleuren te verkrijgen en worden alle hordeuren op maat gemaakt. U geeft eenvoudig via de website de gegevens door en geniet in de zomer van een heerlijk doorgelucht huis, zonder dat insecten u lastig vallen. Bekijk meteen alle horren op de website.

De zomer is zo goed als begonnen, de eerste warme dagen hebben zich al laten zien. De tijd van buiten na het werk nog even een afzakkertje pakken is weer aangebroken. Zonweringen doen het niet alleen prima om de ergste zon van je af te houden maar ook houden ze de avondkoelte goed tegen. Hoe ruimer jouw overkapping op het terras des te behaaglijker je zit. Stel je eens voor hoe bij jou een op maat gemaakt parasol of een uitval- of knikarmscherm zou staan. Bij laatstgenoemden heb je de keuze uit muurmontage en een vast of verrijdbaar frame voorzien van een dubbel zonnescherm.

Wat we voor de ramen hangen, bepaalt de lichtinval en dus de sfeer in huis. Met een scala aan keuze en nieuwe technologieën, is er voor elke ruimte in huis een geschikte oplossing. De gemene deler? We kiezen voor wit!

Bij het inrichten van uw interieur is het altijd lastig om te kiezen wat u als raamdecoratie gaat toepassen. Kiest u voor rolgordijnen, jaloezieën of misschien wel helemaal niets voor de ramen. Rolgordijnen ogen vaak wat goedkoper en jaloezieën vangen veel stof op. Zo heeft iedere keuze zijn voor- en nadelen. Eigenlijk is er maar 1 soort raamdecoratie dat alleen maar voordelen heeft, en dat zijn vouwgordijnen. Vouwgordijnen geven uw interieur een warme huiselijke uitstraling en vouwgordijnen zijn in zowel moderne als klassieke uitvoeringen leverbaar. In vergelijk met andere producten zorgen vouwgordijnen voor een goede akoestiek in uw woning, dit komt omdat vouwgordijnen van stof zijn gemaakt. Daarnaast kunnen vouwgordijnen bijna allemaal in de wasmachine gewassen worden waardoor de vouwgordijnen er altijd als nieuw uitzien. Wat een ander groot voordeel is, is dat vouwgordijnen van dezelfde stof gemaakt kunnen worden als de normale gordijnen waardoor in het hele interieur dezelfde stof toegepast kan worden. In vergelijking tot bijvoorbeeld rolgordijnen vindt u nooit dezelfde gordijnstof omdat rolgordijnen vaak plastic-achtig zijn.

U kunt vouwgordijnen samenstellen zoals u dat wenst. U kunt kiezen voor een klassieke uitvoering waarbij de baleinen aan de achterzijde van het vouwgordijn zitten of u kiest voor de baleinen aan de voorzijde, waardoor u een moderne strakke uitvoering krijgt. Door te kiezen voor een transparante stof heeft u overdag praktisch geen inkijk naar binnen maar heeft u wel een mooie lichtinval. Wanneer u meer privacy wilt kunt u kiezen voor een dikkere dichte stof die de inkijk volledig wegneemt. Zo kunt u bijvoorbeeld hinderend zonlicht op uw tv voorkomen. Wat natuurlijk de mooiste uitstraling heeft is een combinatie van vouwgordijnen en gewone gordijnen. Kies dan voor een mooi transparant vouwgordijn en warmere dikkere overgordijnen, zo heeft u een mooie mix van een lichte woonkamer overdag met weinig inkijk en kunt u ’s avonds de overgordijnen sluiten voor de privacy.

U kunt heel eenvoudig online vouwgordijnen op maat bestellen. er zijn diverse interieur website die een uitgebreide keuze hebben in stoffen en uitvoeringen. Door zelf online vouwgordijnen te bestellen kunt u een hoop geld besparen. Kortom, redenen genoeg om te kiezen voor vouwgordijnen in uw interieur.

..... lijnen, figuren en contrasten. A House of Happiness speelt hierop in met de voorjaarstrend Happy Colors.