De ene keer wat meer lichtinval dan de andere keer creëren? Of wil je een design combineren met een verfijnde voile voor een unieke raambekleding? Dat kan met de nieuwe collectie Luxaflex® Twist™ Rolgordijnen: twee lagen textiel met open en dichte banen. Hiermee kan op eenvoudige wijze de mate van lichtinval en privacy geregeld worden. Ideaal voor bijvoorbeeld woon- of slaapkamers.

Ondanks het wisselvallige weer worden de luifels in het zomerseizoen weer veelvuldig gebruikt. Maar wat zijn eigenlijk de huidige trends in zonwering voor buiten? Hoe maak je de juiste keuze? En welk product past het beste bij welke situatie? Luxaflex® geeft tips.

Er zijn diverse mogelijkheden op het gebied van zonwering. Zo kiezen sommige mensen voor rolluiken, een luifel en anderen voor binnenzonwering van bijvoorbeeld Luxaflex. Wanneer je Luxaflex zegt, denken veel mensen aan de horizontale aluminium jaloezieën. Luxaflex is echter een merknaam van diverse zonweringen voor binnenshuis, zoals bijvoorbeeld die aluminium jaloezieën en daarnaast nog veel meer. Wij hebben diverse mogelijkheden voor u op een rijtje gezet.

Horizontale jaloezieën
De lamellen van de horizontale jaloezieën heb je in allerlei afmetingen: 16 mm, 25 mm, 35 mm en 50 mm breed. De 25 mm uitvoering is de meest gangbare lamelbreedte. Deze lamellen heb je in allerlei dessins en kleuren. Zo zijn er bijvoorbeeld ook geperforeerde lamellen. Op dit moment zijn de jaloezieën met dikke lamellen van 50 mm een groeiende trend. Zo wordt bijvoorbeeld vaak een combinatie gemaakt met de ladderband, waardoor je een wat stoere uitstraling krijgt. Ladderband is ongeveer 2,5 cm breed. Het verbindt de lamellen aan elkaar en heeft als voordeel dat er geen gaatjes van de trekkoordjes zichtbaar zijn wanneer de lamellen dicht zijn.

U kunt ook kiezen om in plaats van aluminium lamellen, houten lamellen te nemen. Ook deze houten lamellen zijn er in diverse kleuren. Vaak wordt dit dan weer gecombineerd met een houten bovenbak en onderlat, zodat alles op elkaar is afgestemd. De lamellen zijn in stand verstelbaar, zodat u afhankelijk van de stand van de zon altijd de lichtinval kunt bepalen in huis.

De Luxaflex Ondulette Jaloezieën hebben gestileerde lamellen in een bepaalde vorm. De lamel op zich kan dus een bepaalde vorm hebben (bijvoorbeeld met een golfje erin) en daarnaast heb je ook lamellen die samen een bepaald patroon vormen in de jaloezie.Luxaflex Lightline is de enige jaloezie zonder gaatjes (voor de koorden), waardoor volledige privacy en zonwering kan worden geboden. Een andere variant is de Luxaflex Variozone. Dit is een jaloezie met lamellen van 25 mm met lichtregulering in zones. De jaloezieën zijn van onderaf te sluiten en u bepaald zelf de hoogte van de gesloten zone. Het is de ideale oplossing voor werkplekken thuis en op de zaak, maar ook voor badkamers of woonkamers aan de straatkant. Met Variozone bereikt u de ideale balans tussen inkijk en uitkijk.

Verticale gordijnjaloezieën
De lamellen van deze jaloezieën zijn ook te krijgen in diverse materialen, zoals textiel, aluminium en kunststof. Ook allerlei tinten, dessins, structuren en afwerkingen zijn hier mogelijk. Bij bepaalde stoffen kunt u ook de transparantie zelf bepalen. U kunt kiezen uit transparant, semi-transparant, semi-verduisterend en verduisterend. De stoffen en kunststof lamellen zijn in 89 mm en 127 mm breed verkrijgbaar. De aluminium lamellen zijn verkrijgbaar in 50 mm, 70 mm en 89 mm.

Bij Luxaflex zijn er 3 verschillende behandelingen mogelijk voor de stoffen lamellen:

Aan raamdecoratie worden veel eisen gesteld. Ze moeten tegenwoordig geschikt zijn voor hoeken tot bogen, en van dakvensters tot serres. Producten, materialen en stoffen moeten geschikt zijn voor een optimale lichtregeling tot een absolute verduistering, voor bewegende ramen, en om toe te passen in vochtige ruimtes.

De Luxaflex® Plissé collectie is opvallend qua design en functie en is nu uitgebreid met maar liefst 22 nieuwe stoffen. Het palet varieert van fris wit tot subtiel grijs. Luxaflex® Plissé Shades geven een warme en rijke sfeer in huis en zijn decoratief voor elke raamvorm.

Zoals de naam doet vermoeden, is deze collectie van Luxaflex® er een vol expressie. De digitale printtechnologie laat immers een heel persoonlijke keuze toe. Zowel in prints als materialen, structuren en kleuren. Met meer dan 200 aantrekkelijke, heldere kleuren in drie verschillende stofkwaliteiten (transparant, semi-transparant en verduisterend) kom je al snel uit op een 700-tal opties voor een leuk interieur. En dan moet je nog de afwerking kiezen: schulprand, metalen ringen of sierlijke metalen onderlat. Of met contrasterende bies of cassette.

Het creëren van decoratieve raambekleding die past bij elke stijl of inrichting is geen eenvoudige opgave. Luxaflex, Europees marktleider in raambekleding, komt echter met de vernieuwde Roman Shades collectie, die het decoreren van ramen tot kunst verheft.

Op bezoek bij Carolina Hoogstad aan de Oostzeedijk Beneden te Rotterdam komen we er achter dat je bij het kiezen van gordijnen echt vakkundige hulp nodig hebt. En die krijg je hier ook. In de winkel, met ondergelegen atelier, wordt alleen op afspraak gewerkt en op deze manier wordt er ruim 2 uur tijd gemaakt voor de klant.

Carolina, die is begonnen als modeontwerpster, is tien jaar geleden in de gordijnen geklommen. Haar technische ervaring komt uitstekend van pas in het gordijnenvak.Vooral omdat zij altijd op zoek is naar een nieuw ontwerp. Carolina: "Helaas hanteren de meeste mensen een verkeerde volgorde bij het budgetteren van de inrichting. Er wordt aan de inrichting veel geld uitgegeven, maar helaas zijn gordijnen altijd de sluitpost. Jammer, want een zorgvuldig uitgezochte raamdecoratie doet meer voor je huis dan een bank."

Volgens Carolina weten veel mensen niet dat er ontelbare mogelijkheden zijn. Het vitrage-overgordijnen-verhaal zit vast in het hoofd. "Veelal gaan mijn klanten weg met de mededeling: "ik wist niet dat er zo veel kon." Ik heb een bepaalde werkvolgorde, waarin ik de mensen vraag naar het interieur, het doel van de raambekleding en het budget. Zo komen we stap voor stap bij een uniek eindresultaat."

Vaak zien de klanten door de bomen het bos niet meer en weten niet waar te beginnen. Een gesprek met Carolina zorgt voor duidelijkheid en laat zien dat overal een oplossing voor is. "Je kunt het uiterlijk van je interieur heel erg beïnvloeden. Zowel negatief als positief. Je kunt een heel laag pand hoger doen lijken en een kleine kamer ruimer. Dit doe je met kleur- en stofkeuze, patroon, model etc. Als men ziet welke alternatieven er zijn voor een standaard ecru gordijn, zonder meteen een kakelbonte kamer te krijgen, dan zie ik regelmatig verbaasde gezichten.

Het is een foute gedachte dat gordijnen altijd heel erg duur zijn. Carolina: "Wij hebben ook heel leuke stofjes met dezelfde prijs als die in het grote warenhuis, alleen wij doen er iets anders mee, zodat het eindresultaat veel rijker is." In de winkel vinden we ook de prachtigste collecties, maar alles in goede kwaliteit-prijsverhouding.

Vanzelfsprekend is er een uitgebreide collectie bevestigingsmaterialen, zoals rail en roedes, die indien gewenst vakkundig bij de klant geplaatst kan worden.

Onder een lekker kopje koffie helpt Carolina je van je huis een droomhuis te maken, waar je jaren plezier van zult hebben.

Meer informatie: Carolina Hoogstad Interieur

Expressions is de naam van de nieuwste Rolgordijnen collectie van Luxaflex®. Een zeer uitgebreide Rolgordijncollectie waarbij alles mogelijkheid is. Er is een keuze uit meer dan 900 kleuren, dessins en doeken. De Expressions Rolgordijnen maken iedere interieursfeer, van subtiel tot extreem mogelijk.