995
Onderhoudstips voor elektrische gordijnrails: hoe zorg je ervoor dat ze lang meegaan
Gepubliceerd: 04-05-2023

Elektrische gordijnrails zijn niet alleen handig in gebruik, ze kunnen ook bijdragen aan de stijl en uitstraling van je huis. Om ervoor te zorgen dat je elektrische gordijnrails optimaal blijft werken en lang meegaat, is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Hier zijn enkele onderhoudstips voor elektrische gordijnrails.

Reinig de gordijnrails regelmatig

Het is belangrijk om de gordijnrails regelmatig schoon te maken. Stof en vuil kunnen zich ophopen op de rails en dit kan de werking van de motor belemmeren. Gebruik een zachte, vochtige doek om de rails schoon te maken. Vermijd het gebruik van schurende schoonmaakmiddelen of harde borstels, omdat deze krassen kunnen veroorzaken.

Smeer de bewegende onderdelen

Om ervoor te zorgen dat de gordijnrails soepel blijven werken, is het belangrijk om de bewegende onderdelen zo af en toe te smeren. Dit hoeft verder niet zo spannend te zijn en kan gewoon met wat smeermiddel gedaan worden. Breng het middel aan op de bewegende onderdelen en beweeg de gordijnrails een paar keer heen en weer om ervoor te zorgen dat het gelijkmatig wordt verdeeld.

inspiratiebrochures1.png

Controleer de bevestiging

Controleer regelmatig of de gordijnrails nog stevig bevestigd zijn aan de muur of het plafond. Als de rails los zit, kan dit leiden tot schade of is het mogelijk dat de gordijnen naar beneden vallen. Als dat het geval is, kun je makkelijk de elektrische gordijnrails weer vastschroeven.

Voorkom overbelasting

Overbelasting van de gordijnrails kan de motor beschadigen. Zorg ervoor dat je niet te veel gewicht aan de rails hangt. Controleer het maximale gewicht dat de gordijnrails aankan en houd je hieraan. Zo kunnen de gordijnrails van Somfy tot 35kg aan gordijnen trekken, bekijk de website voor meer informatie.

Laat het onderhoud uitvoeren door een professional

Als je niet zeker bent van hoe je het onderhoud moet uitvoeren of als er problemen zijn met de werking van de gordijnrails, bel dan een professional. Zij hebben de juiste kennis en gereedschappen om de gordijnrails op de juiste manier te onderhouden en repareren.

Met deze onderhoudstips kun je ervoor zorgen dat je elektrische gordijnrails lang meegaat en optimaal blijft werken. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren en problemen zo snel mogelijk aan te pakken om de levensduur van de gordijnrails te verlengen. 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide