1457
raamdecoratie
Gepubliceerd: 01-01-2012 Laatste update: 16-11-2017

Het innovatieve van Duette® Shades schuilt in de honingraatstructuur die het hele jaar door voor een perfecte regeling van licht en warmte zorgt. De horizontale luchtkussentjes - een isolerende luchtlaag - vormen een lichtgewicht maar efficiënte barrière tegen hitte of kou. In de winter houden ze de warmte lekker vast, in de zomer vormen ze een buffer voor tropische temperaturen én beschermen ze tegen schadelijke uv-stralen.

Architella®, energie-efficiënt
Deze nieuwe ingenieuze Duette® Shade heeft een geplooide stof met honingraatstructuur, met drie luchtkamers. Daardoor is het één van de meest opmerkelijke en energie-efficiënte raamdecoraties op de markt. De meeste warmte in een kamer ontsnapt via de ramen. Niet zo verrassend als je weet dat de gemiddelde muur acht keer beter isoleert dan normale dubbele beglazing. Met een Duette® Architella® aan het raam, zal het isolatievermogen meer dan verdriedubbelen, wat in de winter tot 30% besparing op je energiefactuur kan betekenen. De Duette® Shade vermindert ook warmtebelasting door zoninstraling. Een venster met dubbele beglazing en zonder raamdecoratie laat 76% van de zonnewarmte binnen. Duette® Architella® reduceert dit tot zon 15%. Zo kun je in de zomermaanden ook fors besparen op airconditioning.

Duette® Architella® is gemaakt van PanacheTM-stof van 64 mm, met een gestructureerde look. Voor deze stof kreeg Luxaflex® recent een eervolle vermelding op de wereldvermaarde vakbeurs Heimtextil. Hij voelt zacht aan en is beschikbaar in twee transparanties: ondoorzichtig en verduisterend. Wat dit product uniek maakt, is de honingraat-in-honingraatstructuur van de plooien. Daardoor blijft elke Duette® Shade helder en consistent, van voor tot achter en van boven tot onder. De binnenste lagen van de stof zorgen voor het stralendste kleurenpalet ooit. Duette® Architella® kan bediend worden met een eenvoudig eindloos koord of via het revolutionaire nieuwe bedieningssysteem LiteRise. Het LiteRise-systeem maakt koorden bijna overbodig zodat de Duette® met de vingertop kunnen worden op- en neergelaten.

WIN-VLOERKLEED.png

Duette® Fixé, strak en stevig
Blikvanger uit de collectie is Duette® Fixé - de voorkant is gelijkmatig geplooid, de achterzijde is strak en zorgt voor stevigheid. Deze stof heeft een zachte textiele uitstraling en filtert het licht heel sfeervol. Bovendien zijn de trekkoorden niet zichtbaar zodat het een harmonieus geheel is. Enkele kleuren kunnen in verschillende plooibreedtes verkregen worden, waardoor je in eenzelfde kamer ramen met verschillende afmetingen moeiteloos dezelfde uitstraling kan geven.

Van transparant tot verduisterend
Duette® Shades zijn er in een hele waaier kleuren en in een hele reeks stoffen, van transparant tot halftransparant en verduisterend, waaronder vlamvertragende stoffen en Black-out-stoffen. Andere opties zijn Top Down en Bottom Up, waardoor je de raambekleding op en neer kan bewegen precies op de plaats die je wilt. Ook is een gecombineerde uitvoering mogelijk die uit twee verschillende stoffen bestaat.

Duette® Shades zijn dan ook bijzonder geschikt voor toepassingen in lofts, serres en grote raampartijen met enkel glas.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide