1259
Lig niet wakker van licht, verduister je slaapkamer goed
Gepubliceerd: 15-07-2021 Laatste update: 25-07-2021

Het belang van slaap, we weten allemaal wel dat dit heel belangrijk is maar meer en meer wordt duidelijk wat de gevolgen zijn van een serieus slaapgebrek. Dat je hier meer invloed op hebt dan dat je zelf soms denkt, dat is inmiddels ook gebleken. ’s Avonds niet meer op je telefoon of té spannende series kijken bijvoorbeeld, maar er is meer wat je kunt doen.

Mooi én donker

Veel mensen kennen wel periodes dat slapen erbij inschiet, jonge kinderen die ziek zijn of stressvolle situaties op het werk. Dit is logisch en verandert door de tijd heen wel weer. Zorg er in ieder geval wel voor dat je niet wakker ligt van zaken waar je zelf invloed op hebt. Een goed bed, geen snurkende partner of onrustige huisdieren, dat zijn inkoppertjes.

Maar slapen in een écht donkere slaapkamer is minstens zo belangrijk. Je lichaam blijft toch alert als het te licht is. Van die ongezellige rolluiken zijn hier zeker niet voor nodig, een goed afsluitend rolgordijn op maat geeft hetzelfde effect. Door ze op maat te laten maken sluiten ze perfect af en heb je niet van die irritante kiertjes.

inspiratiebrochures1.png

Ze verduisteren echt je hele raam en het leuke is; Ze zijn ook nog eens stylisch verantwoord. Daarover gesproken, er zijn meerdere opties die ook heel goed je raam verduisteren én er prachtig uitzien. Ook is het mooi om verschillende soorten raamdecoratie te combineren, een mooi vouwgordijn met een gewoon gordijn geeft een knusse en warme uitstraling.

Succes verzekerd

Als je op zoek bent naar iets nieuws is er genoeg keuze. Zo is er de welbekende jaloezie maar ook de nieuwere variant,het plissé, is prachtig. Er zijn zelfs varianten met een dag en nacht gedeelte, ideaal voor de slaapkamer. Sowieso is het goed om bij de aanschaf goed te letten op het feit dat het om raamdecoratie voor de slaapkamer gaat. Er zijn ook veel verschillende mogelijkheden qua stof van linnen tot meer synthetische opties, printjes of streepjes. Alles is tegenwoordig mogelijk.

Wat bijzonder is bij het aanbod specifiek voor slaapkamers,is dat het verduisterende effect verzekerd is. We willen er natuurlijk niet voor zorgen dat je net nieuwe, prachtige rolgordijnen hebt gekocht en ze toch doorschijnend zijn. Dan lig je alsnog wakker. Slaap lekker!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide