884
Kies voor een fraaie raamdecoratie in huis
Gepubliceerd: 14-02-2023 Laatste update: 09-06-2024

Voor welk type raamdecoratie kies jij in huis? Ga je bijvoorbeeld voor een rolgordijn, een klassiek hangend gordijn, of wellicht voor jaloezieën? De raamdecoratie in huis heeft een groot effect op de uitstraling van de verschillende ruimtes binnen je woning.

Het maakt een ruimte gezellig, geeft je een geborgen gevoel en biedt je hier de gewenste privacy. Je wilt voorkomen dat voorbijgangers of de overburen voortdurend bij je woning naar binnen kunnen kijken. Daarbij helpt een gordijn ruimtes te verduisteren in de avond. Denk aan een Velux dakraam rolgordijn, welke je aan het dakraam op zolder monteert om van deze ruimte een slaapkamer van te kunnen maken. Dat laatste is de afgelopen jaren populairder geworden; een slaapkamer op de eerste verdieping werd hierbij vaak omgetoverd tot een kantoor aan huis. 

Meer daglicht in huis bij het creëren van een extra slaapkamer 

Om van de zolderruimte, welke standaard als opbergruimte gezien wordt, een slaapkamer te maken moet deze aan verschillende eisen voldoen. Wist je dat in het Bouwbesluit eisen opgenomen zijn over de ventilatiecapaciteit van de gebruikte ramen en roosters in een slaapkamer? Daarbij stelt men eisen aan de hoeveelheid daglicht in zo’n ruimte. De keuze voor een extra dakraam met rolgordijn op zolder is om deze reden geen overbodige luxe. Zou je het niet doen, dan wordt deze kamer wellicht niet als slaapkamer gezien bij de verkoop van de woning op termijn. Dat is zonde! Gebruik het moment waarop je de zolder aanpakt direct om ook eens te kijken naar de hoeveelheid daglicht op de benedenverdieping. Mogelijk loont het te investeren in een extra lichtkoepel in het platte dak van een (bestaande) aanbouw. Meer natuurlijk daglicht laat deze ruimte groter ogen. 

inspiratiebrochures1.png

Trends op het gebied van raamdecoratie anno 2023 

Zoals eerder aangehaald werd zorgt de raamdecoratie dat je privacy in huis gewaarborgd wordt. Daarbij draagt de raamdecoratie bij aan de sfeer in de verschillende ruimtes van je woning. Populair is het tegenwoordig om te kiezen voor layering. Het is een trend waarbij verschillende soorten raamdecoratie over elkaar heen worden gebruikt. Daarnaast wordt steeds vaker voor een isolerende raambekleding gekozen. Het helpt te voorkomen dat de warmte van binnenuit naar buiten stroomt, wat leidt tot een onnodig hoge energierekening. 

Houd een woning koel met isolerende raambekleding 

Andersom kan de isolerende raambekleding bijdragen aan het buiten de woning houden van warme lucht in de zomer. Zeker nu de Europese zomers steeds warmer worden, zoeken huishoudens naar mogelijkheden om hun huis te koelen. Het gebruik van een sfeervolle, isolerende raamdecoratie kan een stap in de goede richting zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden om hierbij uit te kiezen. In de avond zet je de ramen tegen elkaar open, zodat de aanwezige warme lucht kan ontsnappen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide