2143
Kant en klare gordijnen
Gepubliceerd: 21-04-2017 Laatste update: 08-05-2022

Ben je net verhuisd en heb je nog geen gordijnen voor de ramen hangen? Of zijn je oude gordijnen aan vervanging toe? Dan heb je de keuze uit twee opties: je gordijnen op maat laten maken of gaan voor kant en klaar gordijnen. In het eerste geval zul je wel een aantal stappen moeten doorlopen: een gordijnstof uitkiezen, de gewenste maten opmeten en een maakwijze kiezen. Vervolgens wacht je vaak ook nog eens een aantal weken op je bestelling.

De kans is groot dat je er niet heel veel zin in hebt om dit allemaal te regelen als je net verhuisd bent. Toch kleven er ook nadelen aan een kant en klaar gordijn. Omdat de keuze dus best lastig kan zijn, hebben we voor beide opties de voor- en nadelen op een rij gezet. Lees er alles over en kies de gordijnen die passen bij jouw wensen.

Kant en klaar gordijnen

Voordelen:

  • - Voordelig
  • - Weinig keuzestress, omdat de keuze beperkter is.
  • - Je hebt de gordijnen direct of heel snel in huis

Nadelen:

  • - Beperkte keuze
  • - Alleen mogelijk als je ramen standaardmaten hebben

Gordijnen op maat

Voordelen:

  • - Je kunt je gordijnen helemaal laten maken zoals jij wil. Zo weet je zeker dat de gordijnen passen bij je smaak en bij de rest van het interieur.
  • - Ideaal als je ramen geen standaardmaten hebben.

Nadelen:

  • - Duurder dan kant en klaar gordijnen.
  • - Je hebt ze niet direct in huis, door de tijd die nodig is voor het laten maken van de gordijnen.

Meer hulp nodig?

We hebben nu wel de voor- en nadelen van kant & klaar- en op maat-gordijnen op een rij gezet, maar misschien heb je wel behoefte aan meer dan dat. Ben je er bijvoorbeeld wel uit voor welke optie je wil gaan, maar heb je eigenlijk geen idee welke kleur of soort gordijnstof past bij je interieur? Ook hierover geven we je graag tips.

De eerste en belangrijkste stap is na te denken over de stijl van je gordijnen. Ga je bijvoorbeeld voor een landelijke, natuurlijk interieur? Dan is het mooi hier gordijnen in een natuurlijke stof als linnen bij te kiezen. Bij een klassiek interieur zullen fluwelen gordijnen dan weer beter passen. Een tweede keuze die je zult moeten maken, is welke kleur je wilt. Voor een moderne stijl, hebben we hier al eens tips gegeven. Ons advies is om, ongeacht de stijl die je hebt, te gaan voor een niet-trendgevoelige kleur die nooit zal gaan vervelen. Overweeg je gordijnen met een patroon, bedenk dan ook of je dit over een aantal jaar nog steeds even mooi zal vinden.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide