2821
Jaloezieën: hoe kies je de juiste voor jouw woning?
Gepubliceerd: 22-05-2020

Geef je woonkamer een nieuwe look, door deze te voorzien van jaloezieën. Jaloezieën geven ruimtes niet alleen een huiselijke sfeer, ook zorgen ze voor meer privacy in huis. Het fijne van deze raambekleding is de mogelijkheid om ze in verschillende standen te gebruiken. Kies je ervoor de jaloezieën volledig open te laten, sluit je ze of laat je ze geopend naar beneden zakken? Zo heb je op ieder moment van de dag een geschikte stand! In de avond wens je privacy en een knusse sfeer, terwijl je overdag ruimte wilt hebben voor het licht van buiten. Het geopend laten zakken van de jaloezieën laat licht door, maar belemmert tegelijkertijd het zicht van voorbijgangers. In dit artikel lees je meer over het uitkiezen van geschikte jaloezieën. 

 

Jaloezieën van verschillende materialen

Een eerste stap in de aanschaf van nieuwe jaloezieën is het bepalen van het materiaal, waarvan je deze wilt laten maken. Kies bijvoorbeeld voor stijlvolle houten jaloezieën, welke goed aansluiten bij een landelijk ingerichte woning. Een alternatief zijn jaloezieën van PVC of bijvoorbeeld bamboe jaloezieën. De bamboe jaloezieën zijn lichter dan modellen van hout. Niet iedereen vindt het even prettig om grote, brede houten jaloezieën met veel kracht omhoog te moeten trekken. PVC jaloezieën hebben een iets modernere uitstraling. Ideaal voor woningen met een strak interieur! Ook aluminium jaloezieën zijn relatief licht en hebben een moderne look.

inspiratiebrochures1.png

Kleur van de jaloezieën bepalen

Nadat je het meest geschikte materiaal voor de jaloezieën bepaald hebt, kun je kijken naar een geschikte kleur. Kies je voor een hele lichte kleur, of ga je voor een donkerder model jaloezie? Zorg dat de kleur van de jaloezieën aansluit bij de kleuren in de rest van je interieur. Je wilt een groot contrast tussen de vloer en de jaloezieën bijvoorbeeld voorkomen. Evenals dat de jaloezieën aan moeten sluiten bij de kleur van de wandbekleding. 

Jaloezie op maat laten maken

Een derde belangrijke factor is de breedte van de jaloezieën. Wil je de jaloezieën gebruiken voor een los raam, of bijvoorbeeld voor een schuifdeur richting de tuin? Het is belangrijk dat de jaloezieën het juiste formaat hebben. Je wilt voorkomt dat er licht langs de jaloezieën naar binnen kan komen. Er zijn verschillende webwinkels waar je de jaloezieën op maat kunt laten maken. Neem hier eens een kijkje, om te zien welke mogelijkheden jou geboden worden! Ook kun je hier vaak gratis monsters aanvragen voor de jaloezieën.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide