1767
Houten jaloezieën, waarom zijn ze zo populair?
Gepubliceerd: 05-09-2021 Laatste update: 06-09-2021

Houten jaloezieën zijn een trend in de Nederlandse huiskamers en dat heeft verschillende redenen.  Wellicht in de eerste plaats is de wijze waarop je met zonlicht kan spelen door de latjes of lamellen precies in die stand te zetten die jij prefereert. Het beeld van Amerikaanse films en series waarin het romantische beeld van houten jaloezieën in zowel landhuizen als appartementen wordt benadrukt, heeft iedereen wel voor ogen. Ook in ons land kan je dat realiseren, jaloezieën zorgen voor een prachtige lichtinval, terwijl je meteen de privacy kan regelen, omdat van de buitenkant deze jaloezieën inkijk beperken.

Houten jaloezieën zijn eenvoudig te combineren

Een tweede reden dat houten jaloezieën zo populair zijn, is dat het natuurlijke materiaal zo eenvoudig is te combineren met je interieur. De jaloezieën zijn in diverse tinten te verkrijgen en passen zowel in een romantisch als modern interieur. De zachte houtkleuren kan je extra benadrukken met bijvoorbeeld pastelkleurige gordijnen. Ook zijn houten jaloezieën een mooie aanvulling als je een houten of laminaat vloer hebt of wellicht meubelen van rotan of eiken. Door de grote verscheidenheid in materiaal wordt het niet snel ‘toomuch’ met hout.

Houten jaloezieën zijn er voor ieder raam

Omdat houten jaloezieën op maat worden gemaakt en een eenvoudige constructie hebben, zijn ze geschikt te maken voor ieder raam. Dat is praktisch, omdat vrijwel alle huizen wel moeilijke ramen hebben. In oudere huizen zijn er vaak schuine ramen op zolder of zeer smalle of juist brede ramen. Moderne huizen worden door architecten vaak voorzien van fantasie-ramen, bijvoorbeeld rond of een andere opvallende vorm. Met houten jaloezieën kan je ook deze ramen van een passende bekleding voorzien. Daarbij is het eenvoudig om de jaloezieën te bedienen met een koordje of op afstand. Het is dus een chique manier om alle ramen in huis te bekleden.

Houten jaloezieën zijn onderhoudsarm en gaan lang mee

Met een plumeau of zacht doekje kan je houten jaloezieën eenvoudig van stof ontdoen. Voor vlekken is een doek met uitsluitend water meestal voldoende. Informeer voor hardnekkige vlekken even bij de specialist of kijk in de handleiding. Houten jaloezieën gaan vele jaren mee en vervelen niet. Dat is een vierde goede reden om te kiezen voor deze vorm van raambekleding. Geen wonder dat deze raambedekking zo populair is geworden dus.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide