1731
Houten jaloezieën voor elke woonstijl
Gepubliceerd: 19-04-2019
Als raambekleding nemen houten jaloezieën de laatste jaren enorm in populariteit toe. Dat heeft er vooral mee te maken dat ze in zoveel kleuren, materialen en diktes bestaan: daardoor passen ze in elke woonstijl! Lees gauw verder om te ontdekken welke houten jaloezieën het mooiste samengaan met jouw interieur.

Landelijke woonstijl
Een landelijk interieur is gezellig, knus en vol natuurlijke materialen. Daarom passen houten jaloezieën hier uitstekend bij. Heb jij een romantische, landelijke woonkamer met veel wit en naturel hout? Kies dan voor licht eiken jaloezieën met een blad van 25-50 mm dikte. Is jouw landelijke interieur juist wat stoerder? Dan zijn jaloezieën in een rustiek design een betere match: van 50 mm in rustiek eiken, dat net wat donkerder is.

Scandinavisch design
In de woonstijl van het Hoge Noorden zie je veel natuurlijke materialen terug, maar alles in een slank en speels design. Je vindt er veel wit, naturel hout, en lichtgrijs. Deze kleuren zijn dan ook ideaal voor je raambekleding. Kies voor houten jaloezieën 25mm om de subtiele lijnen in je interieur ook naar je ramen door te trekken! Een ladderband geeft de jaloezieën extra stijl en sfeer.

Moderne woonstijl
In een modern interieur is alles strak, functioneel en rustig. Daarom wil je dat je raamdecoratie ook een strakke en rustige uitstraling heeft. Houten jaloezieën op maat passen precies in jouw raam en zijn uiterst functioneel: je kunt de lamellen in verschillende standen zetten om optimaal te spelen met licht en inkijk. Zwart, grijs en wit doen het goed in een moderne woonstijl; zeker wanneer je kiest voor jaloezieën met een hoogglans afwerking.

Industrieel interieur
De industriële woonstijl kenmerkt zich door robuuste materialen zoals metaal, grof hout en baksteen. Interieurs lopen uiteen van een stoere fabriekslook tot modern industrieel met slanke lijnen. In beide gevallen zijn houten jaloezieën dankzij hun natuurlijke karakter erg op hun plaats! Kies voor antraciet of zwart om samen te gaan met de fabriekslook; voor een modern industrieel interieur kun je ook naturel hout gebruiken.

Vintage wonen
Tot slot de vintage woonstijl: boordevol karakter, sfeer en verhalen. Je vindt er veel oude meubels, maar ook nieuwe kasten en stoelen met een doorleefde afwerking. Omdat meubels vroeger bijna altijd van hout gemaakt werden, passen houten jaloezieën fantastisch in een vintage interieur! Bovendien mag je best voor een donkere houtsoort gaan zoals walnoot of wenge. In combinatie met een dikte van bijvoorbeeld 65 mm zorgen de houten jaloezieën dan echt voor een sfeervol geheel met je vintage meubels.
Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide