360
Hoe moet je de juiste afmetingen berekenen voor gordijnen?

Gordijnen zijn een essentieel onderdeel van je interieur. Ze voegen niet alleen stijl en sfeer toe aan je kamer, maar zorgen ook voor privacy en regelen de hoeveelheid licht die naar binnen valt. Als je gordijnen wilt kopen, is het belangrijk om de juiste afmetingen te berekenen, zodat ze perfect passen bij jouw ramen. In dit artikel leggen we uit hoe je makkelijk de juiste afmetingen kunt bepalen voor je nieuwe gordijnen.

Meet de breedte van je raam

De eerste stap bij het bepalen van de juiste afmetingen voor je gordijnen is het meten van de breedte van je raam. Gebruik een meetlint om de breedte van het raamkozijn te meten. Als je gordijnen wilt die het hele raam bedekken wanneer ze gesloten zijn, voeg dan een paar centimeter toe aan de gemeten breedte. Hierdoor voorkom je dat er lichtkieren ontstaan aan de zijkanten van je gordijnen wanneer ze gesloten zijn.

Bepaal de gewenste lengte

De lengte van je gordijnen hangt af van je persoonlijke voorkeur en de gewenste stijl. Wil je gordijnen die net boven de vloer hangen, of juist gordijnen die tot aan de grond komen? Voor gordijnen die net boven de vloer hangen, meet je de afstand vt is anaf de bovenkant van het raamkozijn tot aan de vloer en trek je er een paar centimeter vanaf. Voor gordijnen die tot aan de grond reiken, meet je de afstand vanaf het bovenste deel van het raamkozijn tot aan de vloer en voeg je enkele centimeters toe.

Denk na over de bevestigingsmethode

Bij het bepalen van de afmetingen van je gordijnen is het ook belangrijk om rekening te houden met de bevestigingsmethode. Er zijn verschillende manieren om gordijnen op te hangen, zoals met ringen, haken of een railsysteem. Elke bevestigingsmethode vereist een andere manier van meten. Als je gordijnen op maat bestelt bij Topjaloezieën, een online webshop voor goedkope raamdecoratie, geef dan duidelijk aan welke bevestigingsmethode je wilt gebruiken, zodat zij de juiste afmetingen kunnen leveren.

Laat je adviseren door experts

Als je twijfelt of onzeker bent over het meten van de juiste afmetingen voor je gordijnen, aarzel dan niet om advies in te winnen bij experts. Topjaloezieën biedt bijvoorbeeld een uitstekende klantenservice die je kan helpen bij het bepalen van de juiste afmetingen en het maken van de juiste keuzes voor je raamdecoratie. Ze hebben een breed assortiment aan gordijnen op maat en kunnen je helpen bij het vinden van de perfecte oplossing voor jouw ramen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners