1348
Hoe kies je de juiste raamdecoratie?

Een jaar na de verhuizing, en nog steeds ergerende gordijnen in de woonkamer je elke dag: de vensterbank verdwijnt er compleet achter. Had je maar vouwgordijnen gekozen, of plissés! Het kiezen van de juiste raamdecoratie is zo eenvoudig nog niet. Wij helpen je op weg!

 

  1. Wat moet de raamdecoratie ‘kunnen’?

Bedenk per raam en woonruimte goed welke functies de raamdecoratie moet hebben. Het buiten houden van licht én pottenkijkers is voor veel mensen de belangrijkste reden om de ramen te bedekken. Maar hoe licht doorlatend mogen je gordijnen zijn? Op de slaapkamer zijn verduisterende vouwgordijnen of shuttersprettig, terwijl je het in de woonkamer misschien handig vindt om per moment te bepalen hoeveel licht er binnen komt. En vooral: hoeveel je buren mogen zien. Dan zijn vouwgordijnen of “top down bottom up” plissés bijvoorbeeld een goede keuze.

  1. Welke woonstijl heeft je interieur?

De keuze voor raamdecoratie is al gauw een stuk gemakkelijker wanneer je zorgt dat deze goed samengaat met jouw woonstijl. Vouwgordijnen passen bijvoorbeeld erg mooi in een landelijk interieur, maar gaan ook samen met moderne woonruimtes. Gewone gordijnen zijn tijdloos, maar krijgen een romantische klassieke uitstraling wanneer je stoffen als fluweel gebruikt. Met een paar ruches en kwasten creëer je zó een Barok sfeertje! Shutters gaan samen met zowel een landelijk als modern of industrieel interieur: dat hangt er helemaal vanaf welke kleur je kiest. Dat geldt eigenlijk ook voor lamellen en plissés. Want terwijl antraciet lamellen een strak en stoer effect geven, zorgt hout juist voor een natuurlijke sfeer.

  1. Heb je een bijzonder raam?

Niet elk raam leent zich voor alle soorten raambekleding. Bij een schuin dakraam kun je natuurlijk beter kiezen voor een rolgordijn dan gewone gordijnen. In de badkamer moet je opletten of het materiaal bestand is tegen vocht: luxaflex en lamellen zijn dan een goede keuze. Die kun je ook mooi op maat maken voor een rond raam, terwijl je bij een tochtende deur met dikke gordijnen heel wat kou buiten houdt. 

  1. Laat je informeren!

Raamdecoratie heeft veel invloed op zowel je interieur als woongenot. Ga daarom niet over één nacht ijs en laat je goed informeren over de mogelijkheden, voordelen en nadelen. Dat kan gemakkelijk op het internet, maar ook met behulp van een raamdecoratiespecialist. Let in je dagelijkse gang van zaken goed op welke punten voor jou belangrijk zijn: verduistering, gemak, design, sfeer… Met een goede voorbereiding kun je heel wat jaren genieten van de juiste raamdecoratie!

 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide