37017
Gordijnrails onzichtbaar inbouwen in het plafond
Gepubliceerd: 23-03-2020 Laatste update: 25-03-2024

Het integreren van gordijnrails in het plafond is een elegante oplossing die steeds populairder wordt in zowel nieuwbouwprojecten als renovaties. Het naadloos inbouwen van gordijnrails zorgt niet alleen voor een strakke uitstraling, maar biedt ook praktische voordelen.

Kies de juiste gordijnrails

Gordijnrails op maat

Het is essentieel om een gordijnrail te kiezen die perfect past bij de afmetingen van uw raam en de stijl van uw interieur. Maatwerk gordijnrails bieden de flexibiliteit om aan deze behoeften te voldoen.

Aluminium gordijnrails

Vanwege hun duurzaamheid en veelzijdigheid zijn aluminium gordijnrails een uitstekende keuze. Ze zijn licht van gewicht, roestvrij en makkelijk te installeren.

Installatie van gordijnrails

Gordijnrails monteren

Een correcte montage is cruciaal voor het soepel functioneren van de gordijnen. Volg nauwkeurig de installatie-instructies of schakel een professional in voor het beste resultaat.

Gordijnrails plafondbevestiging

Zorg ervoor dat de bevestiging van de rails aan het plafond stevig en veilig is. Afhankelijk van het type plafond (beton, gipsplaat, hout) zijn er verschillende bevestigingsmaterialen nodig.

Gordijnrails in plafond bij Roedesonline

Onlangs zijn er 2 zwarte inbouw-rails toegevoegd aan de webshop. Een Stuc-rail of Inbouwrail wordt als geheel ingebouwd in het plafond. En dat geeft een beeldschoon resultaat. 

Met Wave-gordijnen
Wave gordijnen aan een stucrail: is een hele mooie keuze. De Wave gordijnen hangen prachtig aan een stucrail. De Wave gordijnen hangen tot vlak onder het plafond!

Na het plaatsen van de rail wordt het plafond afgestuct. Als alles schoon en droog is kunnen de glijders in de rail worden ingevoerd. Daarvoor is een speciale opening in de rail aangebracht. Via het stansgat worden de glijders in de rail geplaatst. Daarna kan je de gordijnen in je interieur gaan hangen! 

Bij een extra hoog plafond, zware gordijnen of verduister gordijnen is het wijs om voor rollers in de rail te kiezen. Rollers bevorderen het makkelijk openen en sluiten van hoge en zware gordijnen. Ook het Elektrische rail instucen is een optie bij RoedesOnline. Met het mooie instuc-profiel van de Forest FMSplus elektrische rail. De motor is te bedienen met een afstandsbediening of met de App’s van onder anderen KlikAan/KlikUit, Homey en Smartwares. 

RoedesOnline-Stucrail-Verduister.jpg

Gordijnrails in plafond monteren tips

  1. Meet nauwkeurig: Zorg ervoor dat u de lengte en breedte van uw raam correct meet voordat u uw gordijnrails aanschaft. U wilt een rail die past bij de grootte van uw raam en het gebied dat u wilt bedekken.

  2. Kies het juiste materiaal: Gordijnrails kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn, zoals aluminium, staal, plastic en hout. Overweeg de stijl en het decor van uw kamer voordat u een materiaal kiest.

  3. Gebruik een waterpas: Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat uw gordijnrail recht is wanneer u hem installeert. Een scheve rail kan ervoor zorgen dat uw gordijnen niet goed hangen.

  4. Gebruik de juiste bevestigingen: Afhankelijk van het type plafond dat u heeft, heeft u mogelijk verschillende soorten schroeven of bevestigingsmateriaal nodig. Als uw plafond bijvoorbeeld van beton is, heeft u pluggen en betonschroeven nodig.

  5. Controleer de hoogte: Installeer de gordijnrails op de juiste hoogte. Te laag kan de ruimte kleiner doen lijken, terwijl te hoog de gordijnen misschien niet de vloer raakt, afhankelijk van hun lengte.

  6. Vraag om hulp: Het installeren van gordijnrails kan een tweemansklus zijn, vooral als de rails lang zijn. Vraag een vriend om hulp om ervoor te zorgen dat de rails correct wordt geïnstalleerd.

  7. Veiligheid eerst: Draag altijd de juiste beschermende uitrusting, zoals veiligheidsbril en handschoenen, tijdens het installeren van gordijnrails.

  8. Zorg voor genoeg gordijnhaken: Zorg ervoor dat u voldoende gordijnhaken hebt om uw gordijnen goed te kunnen dragen. Te weinig haken kunnen leiden tot te veel druk op de haken en rail, wat kan leiden tot schade.

  9. Draaglast controleren: Als u van plan bent zware gordijnen op te hangen, zorg er dan voor dat de rail en de bevestigingen de gewicht kunnen dragen.

  10. Onderhoud: Reinig uw gordijnrails regelmatig om te voorkomen dat stof en vuil de beweging van uw gordijnen belemmeren.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide