8056
Gordijnen ophangsystemen
Gepubliceerd: 07-09-2012 Laatste update: 07-05-2017

In ophang systemen voor gordijnen maken we een onderscheid in de volgende type, namelijk Gordijnrails, Roede, Roede rails en Spandraad.

Gordijnrails
De traditionele gordijnrails is ook met zijn tijd mee ontwikkeld en vandaag de dag kunnen we ze zelf elektrisch bestellen. Bij de DOTshop verkopen wij rails van het merk G-rail. Dit is een fraai en subtiel gordijnrails van wit gespoten aluminium met kunstof glijdertjes, eindstopjes en eindkapjes. De kunststof clipsteuntjes kunnen besteld worden voor wand en plafondmontage en kunnen na het vastschroeven handig worden dicht geklikt met het clip-dekseltje. De G-rails is zowel naar binnen als naar buiten te buigen. Bochten kunnen op maat gebogen worden, wat bijvoorbeeld ideaal is voor erkerramen.

Roedes
Bij de DOTshop hebben wij zeer aantrekkelijk geprijsde stalen roede systeem met een roede diameter van 16 mm. De bijbehorende accessoires als wandrozetten, wandafstandsteunen, dubbele wandsteunen en verschillende decoratieve eindkapjes, zijn gemaakt van massief gegoten RVS. De roede is zeer geschikt om te combineren met gordijnen met zeilringen, maar kan ook met geplooide gordijnen gecombineerd worden door de RVS ringen met oog, waardoor de gordijnhaak gestoken kan worden. De roedestaaf is maximaal 6 meter en moet om de 1,50 meter gesteund worden door een wandsteun.

Een andere roede-oplossing is het Industriele Steigerpijp buissyteem, voor een lekkere stoere uitstraling van uw gordijnen. De thermische verzinkte buisfittingen zijn te bestellen voor een buisdiameter van 26,9 mm of 33,7 mm. De buisdiameter van 26,9 mm is zeer geschikt om te combineren met gordijnen met grote zeilringen van zware overgordijnstoffen. Bij ons in de winkel vindt u veel van dit soort geschikte gordijnstoffen.

Roede rails
Een vrij nieuw ophang systeem dat bestaat uit de combinatie van een roede met een ingebouwde rails. In de roede is een gleuf uitgespaard waar de glijdertjes ( runners ) doorheen glijden. De wandafstandsteuntjes zitten geklemd aan de bovenkant van de roederails. Het voordeel hiervan is dat de glijders vrij in de gleuf van de rails kunnen glijden. Dit betekent dat een kamerbreed gehangen gordijn van uiterst links naar uiterst rechts van de ruimte geschoven kan worden. Wij verkopen dit systeem in vele uitvoeringen van het merk Busche. U kunt naar dit collectie boek vragen in de winkel.

Spandraad
Een subtiel en fijn ogend ophang systeem waar de gordijnstof aan het spandraad hangt door gordijnringetjes met stofklemmetjes. Zware stoffen zijn niet geschikt voor dit ophang systeem, beter is het om te kiezen voor lichte voile-achtige vitrage stoffen. Een spandraad garnituur bestaat uit een stalen kabel van 5 meter en draaibare wandsteunen , die het staaldraad strak trekken tussen de zijmuren. Een spandraad kan als het kamerbreed gespannen wordt door gaan hangen, door het gewicht van de gordijnen. Ook hier is het weer belangrijk om de spandraad in het midden de ondersteunen door een middensteun. Busche ophang systemen hebben veel spandraad garnituren met mogelijkheden hiervoor in de collectie. U kunt naar dit collectie boek vragen in de winkel.Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide