1016
Geef jouw woning de gewenste uitstraling met raamdecoratie
Gepubliceerd: 28-10-2022

Is jouw woning bijna helemaal klaar? Dan is het tijd om na te denken over de juiste raamdecoratie. Deze decoratie kan iedere ruimte namelijk tot een mooi geheel brengen, zonder dat je hiervoor nog veel veranderingen aan hoeft te brengen.

De decoratie komt in een groot aantal varianten, waardoor je voor iedere interieurstijl een passende oplossing kunt krijgen. Om ervoor te zorgen dat jouw woning ook daadwerkelijk de juiste uitstraling krijgt, dien je dus een keuze te moeten maken uit de verschillende varianten. Ook zijn er een groot aantal andere factoren van belang voor het vinden van jouw nieuwe variant. Maar welke factoren zijn dit dan precies?

Voor iedere ruimte een andere variant

Bij raamdecoratie bekijk je als eerste welke ruimtes je wilt voorzien van een nieuwe variant. Afhankelijk van de ruimte moet je namelijk ook gebruik maken van andere materialen. Indien je nieuwe decoratie in de badkamer ophangt, moet deze zijn voorzien van een speciale coating, zodat vocht geen invloed heeft op het materiaal. In de keuken wil je juist weer een variant die eenvoudig schoon te maken is, omdat deze niet alleen te maken krijgt met waterspetters, maar ook met eventueel opspattend vet. Voor iedere ruimte is er daarom wel een geschikte oplossing te vinden en zorg je ervoor dat de ruimte tot een mooi geheel wordt gebracht.

inspiratiebrochures1.png

Een rolgordijn op maat als een van de mogelijkheden

Een van de mogelijke varianten van de raamdecoratie is een rolgordijn op maat. Een rolgordijn geeft jou veel vrijheid als het gaat om lichtinval. Je kunt het rolgordijn namelijk deels omhoog doen als je meer licht in de ruimte wilt hebben, maar ook volledig naar beneden doen. De privacy kan hiermee ook in huis komen, vooral tijdens de avonduren als je probeert te ontspannen. Daarbij kan een rolgordijn op maat ook voor een mooie uitstraling zorgen. Alles is namelijk volledig opgemeten, waardoor je er zeker van bent dat het goed op elkaar aansluit en je ook de juiste kleuren hebt bij jouw ruimte. Zo voorkom je dat jouw ruimte niet tot een geheel wordt gebracht.

Kiezen voor de juiste stijl

Het blijft daarbij belangrijk dat je jouw interieurstijl in het achterhoofd houdt tijdens de zoektocht. Jouw interieurstijl zal namelijk zorgen voor een bepaald aantal kleurtinten en materiaalsoorten. Moderne decoratie voor de ramen hangen bij een vintage of industrieel huis zal immers afbreuk doen aan de rest van de ruimte. Ook op basis van de interieurstijl kun je dus jouw benodigdheden aanschaffen en je voorkomt dat je jouw huis niet de gewenste uitstraling geeft. Als je nog niet precies weet wat je zoekt, kun je altijd inspiratie opvragen of via andere kanalen en bijbehorende foto’s bekijken wat er mooi bij jouw woning kan passen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide