2307
Een gezellige slaapkamer creëren in 3 stappen
Gepubliceerd: 21-01-2019

Nu de drukke maand december achter de rug is, de feestdagen geweest zijn en het nieuwe jaar ingeluid is moeten de meesten vaak wel even bijkomen.  Waar kun je nou beter tot rust komen dan in een heerlijk huis op de bank of in een  rustgevende slaapkamer? Met behulp van  dit artikel kun je in drie stappen van je slaapkamer een rustgevende, gezellige ruimte maken.

 

Stap 1: rustige tinten

inspiratiebrochures1.png

Een rustgevende slaapkamer hoeft gelukkig niet persé te betekenen een saaie slaapkamer. Wel is het van belang dat je de inrichting van je slaapkamer niet te druk maakt, dit kan namelijk effect hebben op je nachtrust.  Om je slaapkamer toch een beetje op te spicen kun je naast de lichte tinten in je slaapkamer zwart terug laten komen.  Dit breekt het geheel wat.  Daarnaast moet je durven combineren met verschillende materialen.

Stap 2: goede verlichting

Naast de tinten in en de indeling van je slaapkamer, is het ook belangrijk dat je kijkt naar de verlichting in je slaapkamer. Wanneer je ’s avonds nog even een boek leest in bed, wil je fel licht vermijden. Kies voor zacht & warm licht, zodat je goed kunt ontspannen voordat je gaat slapen.  Voor een echt goede nachtrust is het ook belangrijk dat je vlak voordat je gaat slapen niet meer op je laptop of telefoon zit, hier wordt je namelijk onrustig van.

Stap 3: raamdecoratie kiezen

Misschien wel het belangrijkste is nadenken wat je voor de ramen gaat hangen in de slaapkamer.  s’ Nachts wil je natuurlijk dat de slaapkamer zo donker mogelijk is, maar welke raamdecoratie is daar het meest geschikt voor? Dat zijn gordijnen! Een sfeervolle keuze, welke beschikt over een geluiddempende en isolerende werking. Kant en klaar gordijnen zijn een voordelige optie, maar bij de aanbieder Veneta.com krijg je gordijnen op maat voor een hele mooie prijs. Kies voor een waveplooi, enkele plooi of dubbele plooi! Voor de slaapkamer zijn gordijnen met een verduisterende voering het meest geschikt, deze verduisteren namelijk optimaal en isoleren het beste.

Een andere mooie trendy keuze voor de slaapkamer zijn houten lamellen. Deze optie werkt minder verduisterend, maar is wel een echte eyecatcher in de slaapkamer. Een voordeel is dat je ze erg goed kunt combineren met overgordijnen. Zo verduister je de kamer goed ’s nachts en kun je overdag nog licht de kamer binnen laten.

Met welke raamdecoratie zorg jij voor meer sfeer in de slaapkamer?

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide