1638
Duo rolgordijnen: wat is er mogelijk en wat zijn de voordelen?
Gepubliceerd: 04-06-2021 Laatste update: 03-08-2021

Duorolgordijnen hebben het gemak van een gewoon rolgordijn, je kunt ze eenvoudig openen en sluiten. Maar ze hebben een veel luxere uitstraling en meer toepassingen. Een duorolgordijn bestaat uit twee verschillende lagen, een vitrage laag en dichte stof. Die stroken kunnen langs elkaar bewegen en daardoor krijg je dus meerdere opties:

Open: Als je kiest voor de open stand, is er uitsluitend vitrage en komt het licht optimaal door, getemperd middels de vitrage.

Half gesloten: Indien het licht wel minder mag, kan je een deel van de dichte stof over de vitrage laten schuiven. Op deze manier kan je spelen met de lichtval.

WIN-VLOERKLEED.png

Gesloten: ’s Avonds, maar ook overdag, kun je de dichte stof het raamvolledig laten bedekken. Licht wordt dan afhankelijk van de dichtheid van de stof geheel of gedeeltelijk buitengesloten. In ieder geval heb je binnen privacy, omdat men van buiten niet meer naar binnen kan kijken.

De voordelen van duo rolgordijnen

Als je kiest voor duo rolgordijnen op maat, dan sluiten deze perfect aan op je raam. Dit heeft een luxe uitstraling en je kunt zelf de lichtinval bepalen. Duo rolgordijnen zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen en kleuren, zodat je eenvoudig raambedekking vindt die past bij jouw interieur. Verder zijn duo rolgordijnen bijzonder functioneel, je bepaalt zelf hoeveel privacy je hebt.

Wat zijn de mogelijkheden bij duorolgordijnen?

Er zijn vele optie in kleur en patronen. Momenteel zijn witte en crème duorolgordijnen erg trendy. Deze kleuren zorgen ervoor dat een ruimte groter lijkt, zoals alle lichte kleuren. Natuurlijke kleuren, zoals grijs en bruin, zijn ook steeds vaker te zien in de interieurs van vandaag. Een groot voordeel is dat je duorolgordijnen op maat kunt laten maken, net als gewone rolgordijnen. Ze zijn daardoor ook geschikt voor de moeilijke ramen, zoals schuine of ronde. Verder zijn er inmiddels duorolgordijnen die zijn afgestemd op de ruimte waar ze geplaatst worden. Denk bijvoorbeeld aan een verduisterende stof voor in de slaapkamer. In de badkamer kan je tevens gebruik maken van duorolgordijnen op maat. De gebruikte stoffen zijn daarvoor geschikt gemaakt voor het extra vocht in een dergelijke omgeving.

Het monteren van een duorolgordijn

Ben je een handige doe-het-zelver, dan kun je een duorolgordijn wellicht ook zelf monteren. Het gordijn wordt standaard in een ronde cassette afgeleverd met ketting en roede voor de onderzijde. Met de bijgeleverde steunen kan je de cassette aan de muur of het plafond bevestigen. Als je de ketting aan de cassette hebt bevestigd, is het mogelijk om het gordijn te bedienen. Uiteraard kun je de montage ook gewoon aan een vakman overlaten die het iedere dag doet. Maak dan wel goede afspraken over de kosten van de montage.

Geniet van je duorolgordijnen!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide