1959
Dé raamdecoratietrend van 2022
Gepubliceerd: 06-04-2022 Laatste update: 11-04-2022

Waar wij als redactie écht dolgelukkig van worden? Nieuwe, innovatieve woonconcepten. Ieder jaar en ieder seizoen brengen nieuwe trends en ontwikkelingen met zich mee. Ook op het gebied van raamdecoratie zien wij dit terug.

Waar we het vroeger met een vitrage en gordijn moesten doen is er tegenwoordig zóveel meer mogelijk. Van prachtig, vernuftig gemaakte plissés tot overzichtelijke rolgordijnen. Van alles komt voorbij! Wat de nieuwste rage gaat worden? Lees snel verder.

In 2022 houden we de lijn strak

Waar we in de jaren ’60 en ’70 geen genoeg konden krijgen van protserige vitrage inclusief figuurtjes mag het anno 2022 wel iets strakker. Een ontwikkeling die we de afgelopen jaren al meer zagen ontstaan.

inspiratiebrochures1.png

Dit is ook niet gek, raamdecoratie geeft zowel binnenshuis als buitenshuis een duidelijk statement over je interieur. Dit houd je natuurlijk het liefst enigszins neutraal. De zogeheten raamdividers spelen hier qua trend perfect op in. Flexibel, vernieuwend en stijlvol. Een trend waar we gelukkig voorlopig niet van af zijn!

Een horizontaal paneelgordijn

Je vraagt je wellicht af wat een raamdivider precies inhoudt. Het is een paneelgordijn dat horizontaal over de hele lengte van je raam is bevestigd. De doorsnee van dit paneel is variabel, maar vaak zien wij terug dat mensen kiezen voor een aantal verschillende panelen.

Hierdoor kun je deze in eindeloze opties door middel van het bijgeleverde systeem verstellen. Van compleet raamvullend naar een enkel paneel, alles is mogelijk. Qua kleur is er ook enorm veel mogelijk, veel mensen kiezen voor de natuurlijke tinten. Maar ook het combineren van verschillende kleuren geeft een verrassend effect.

Over combineren gesproken, de eerdergenoemde rolgordijnen combineren erg speels met dit systeem.

Natuurlijk duurzaam

Vandaag de dag is een verantwoorde keuze maken bijna vanzelfsprekend, gelukkig. Zo ook de keuze voor een raamdivider. Het ophangsysteem is namelijk herbruikbaar. Dus ben je klaar met de gekozen kleur of soort stof, dan laat je deze eenvoudig vervangen door een professionele partij als raamdecoratieshop.com.

Het systeem kan jaren mee, zonder dat je onnodig spullen verspilt. Daarnaast zijn er tegenwoordig veel fair trade stoffen op de markt. De één nog mooier dan de ander.

Kortom, de raamdividers sluiten naadloos aan op onze drukke en afwisselende levens van vandaag de dag. Soms behoefte aan privacy, soms juist de ramen wagenwijd open. Door het zwevende effect van deze horizontale panelen zijn jouw ramen helemaal verantwoord gestyled!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide