4485
Isolerende werking van gordijnen
Gepubliceerd: 11-04-2017 Laatste update: 21-11-2017

Isolerende werking van gordijnen Kleur in huis brengt leven, sfeer en gezelligheid. Ieder jaar is er weer een bepaalde kleur een echte trend. Het jaar 2017 draait om de kleur Denim Drift, deze kleur is uitgeroepen tot dé kleur van het jaar. Denim drift is een kleur die tijdloos en kalm is en geeft een veelzijdige uitstraling. Niet zo gek dus dat deze kleur op enorm veel producten wordt toegepast waaronder op gordijnen. Gordijnen geven niet alleen het interieur een mooie uitstraling, maar leveren ook een bijdrage aan de isolatie van uw woning.

Gordijnentrends: zacht & fluweel
Velours en fluweel zijn de materialen van 2017 en zijn stofsoorten met een harig oppervlak verkregen door het ruwen van de stof. Deze materialen zijn erg mooi om te zien en geven uw interieur net iets extra’s. Gordijnen passen eigenlijk in iedere woonstijl en maken het interieur volledig af.

Plooien in het gordijn
Keuze gemaakt uit een soort materiaal? Dan kun je een keuze maken uit het soort plooi dat je wilt in je gordijn. Kies je voor een enkele, dubbele of waveplooi? Hieronder de verschillen:

Enkele plooi: Een enkele plooi kan gebruikt worden bij ieder materiaal. Als de gordijnen geopend zijn, zie je een minimale plooi. Een enkele plooi kan toegepast worden bij alle soorten materialen.

Dubbele plooi: Een dubbele plooi ziet er voller uit en geeft diepere plooien. Deze plooi kan bij ieder materiaal toegepast worden, echter wordt er wel meer stof voor gebruikt waardoor de prijs hoger zal zijn.

Wave plooi: Deze plooi kan gebruikt worden in iedere gordijnstof en zorgt voor een gordijn dat altijd mooi golvend valt.

Isolatie door middel van gordijnen
Gordijnen zijn beschikbaar in allerlei afmetingen, kleuren en materialen. Ze zorgen naast een mooie uitstraling voor isolatie van uw kamer. Bij het aanschaffen van nieuwe gordijnen adviseren wij om naar de isolerende werking te kijken. Om optimaal van de isolerende werking van gordijnen te profiteren is het belangrijk om te kiezen voor thermische gordijnen. Ook leveren gordijnen een extra isolerende bijdrage wanneer je de gordijnen sluit zodra het buiten donker wordt. Laat daarbij altijd de verwarming vrij. Vaak zijn radiatoren vlak onder een raam gemonteerd. Als u ervoor zorgt dat hier geen gordijnen overheen hangen, blijft de warmte beter in uw kamer. Als de gordijnen namelijk over de radiator hangen, wordt de warmte tussen het gordijn en het raam verwarmd en verdwijnt vervolgens snel naar buiten. Gordijnen geven dus naast een isolerende werking een mooie uitstraling aan uw kamer. Weten hoeveel u met isolatie kun besparen? Doe dan onze isolatietest!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide