4063
De 8 voordelen van raamfolie
Gepubliceerd: 09-04-2018 Laatste update: 08-05-2022

Raamfolie is al jarenlang een populaire raamdecoratie. Je ziet het bij woonhuizen, bedrijven, kantoren en openbare gebouwen. Het is echt overal te vinden en je kunt haast nergens lopen zonder dat je ergens een raam met raamfolie ziet. Maar waarom is het eigenlijk zo populair? Dit zijn de 8 belangrijkste voordelen van raamfolie.

1. Het is gemakkelijk aan te brengen
Voor gordijnen heb je rails nodig. Voor de meeste andere raamdecoraties heb je zelfs nog meer nodig dan dat. Maar voor raamfolie heb je eigenlijk niets nodig. Alleen een vochtig doekje is voldoende. Je hoeft er ook geen spierballen voor te hebben: echt iedereen kan gemakkelijk zelf raamfolie op zijn/haar ramen doen.

2. Het is lichtdoorlatend
Raamfolie is over het algemeen goed lichtdoorlatend. Zelfs de melkwitte variant laat nog een groot deel van het licht door. Dit zorgt ervoor dat je dus nog steeds genoeg licht in huis hebt. Het zonlicht wordt door de folie wel gedempt, dus je hebt geen last meer van de felle schitteringen.

inspiratiebrochures1.png

3. Het is goedkoop
Raamfolie is goedkoop. Natuurlijk hangt het wel af van het design van de folie. Een eenvoudig design op een standaard rol is het goedkoopst. Maar zelfs als je een mooie design raamfolie op maat laat maken, blijft het een bijzonder goedkope raamdecoratie. Maatwerk is vooral handig als je ramen een bijzondere vorm hebben of wat breder zijn dan normaal. Maar ook als je gewoon geen zin hebt om het heel precies bij te snijden, is raamfolie op maat erg handig.

4. Het is mooi
Er zijn honderden soorten raamfolie, met allerlei verschillende patronen. Er is de gewone melkwitte raamfolie die bijvoorbeeld populair is bij bedrijven. Maar er zijn er ook met ruitpatronen, bloemen, kronkels, stippen en ga zo maar door. Er is dus altijd wel een mooi design bij dat past bij jouw huis en inrichting.

5. Het is praktisch bij schoonmaken
Raamfolie plakt tegen het raam doordat het statisch is. Deze functie blijft behouden, ook als je de ramen aan het wassen bent. De folie komt dus niet los als je bezig bent met schoonmaken. Sterker nog: het gedeelte waar de folie zit is juist gemakkelijker schoon te maken dan de rest van het raam, want er blijven nooit strepen achter. Gordijnen moet je regelmatig wassen en jaloezieën moeten ook afgestoft worden. Raamfolie hoef je niet vaker schoon te maken dat alleen bij het ramen wassen.

6. Het gaat lang mee
Zolang je niet aan de raamfolie zit (behalve voor het ramen wassen) gaat de folie jarenlang mee. Het blijft er gewoon prima uitzien, ook na meer dan 20 jaar. Wel is het een feit dat folie die verkeerd is aangebracht minder lang mooi blijft. En als er veel aan getrokken wordt, gaat het ook niet zo lang goed. Dat is bijvoorbeeld het geval als je kinderen regelmatig hoekjes van de folie lostrekken.

7. Het is inkijk werend
De meeste mensen kiezen voor folie omdat het goed is voor de privacy. Vooral aan een (drukke) straat is het lastig als mensen telkens naar binnen kijken. Raamfolie is een prettige oplossing omdat je dan geen inkijk meer hebt. Als mensen dan nog willen gluren moeten ze dat opvallend doen, door te bukken of op hun tenen te gaan staan. Zo heb jij privacy zonder dat je wooncomfort wordt verminderd.

8. Het bespaart ruimte
De meeste raamdecoraties kosten je achter het raam best veel ruimte. Zo kun je bijvoorbeeld geen grote planten achter het raam zetten als je jaloezieën hebt. En ook gordijnen moeten goed heen en weer kunnen schuiven langs het raam. Bij raamfolie hoef je hier allemaal geen rekening mee te houden. Het plakt strak tegen het raam en heeft vrijwel geen ruimte nodig.

Raamfolie is een heel veelzijdige raamdecoratie. Het heeft behoorlijk wat voordelen ten opzichte van andere raamdecoraties. Bovendien kun je kiezen voor elk design wat je maar kunt bedenken. Er zijn zelfs raamfolies die een prima imitatie zijn van glas-in-lood ramen! Zo kun je je huis snel een andere look geven op een goedkope en gemakkelijke manier.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide