569
Comfortabel wonen door de toevoeging van shutters
Gepubliceerd: 24-08-2023 Laatste update: 11-08-2023

De toevoeging van shutters zorgt ervoor dat je elk seizoen comfortabel kunt wonen. Shutters hebben namelijk enkele isolerende eigenschappen, die de temperatuur in de ruimte beter kunnen reguleren. Door deze raamdecoratie houd je het in de zomer heerlijk koel en in de winter lekker warm! Hoe shutters bijdragen aan betere isolatie in huis, lees je hier.

Shutters zorgen voor een goede afdichting

Een raamshutter wordt altijd op maat gemaakt, waardoor een nauwe aansluiting ontstaat op het raamkozijn. Dit zorgt voor een effectieve afdichting van lucht, die ervoor zorgt dat tocht en luchtstromen van binnen naar buiten geminimaliseerd worden. Je profiteert hier optimaal van wanneer je de lamellen volledig sluit. Hierdoor blijft de temperatuur stabiel, waardoor je koude luchtstromen in de winter of warme luchtstromen in de zomer voorkomt. Als je vaak last hebt van een tocht in huis die van het raam komt, is deze toevoeging dus de perfecte oplossing.

Materialen met isolerende eigenschappen

Naast de afdichting van luchtstromen door het maatwerk, zijn ook de materialen van shutters isolerend. Of het nu gaat om hout of kunststof. Deze materialen bevatten van nature isolerende eigenschappen die de koude- of warmteoverdracht tussen het raam en de ruimte verminderen. Deze materialen zijn namelijk hele slechte geleiders van warmte of kou. Raamshutters zorgen op deze manier voor een thermische barrière, waardoor jij profiteert van een aangename temperatuur in huis.

inspiratiebrochures1.png

Shutters reflecteren zonlicht

De lamellen van shutters kun je in verschillende hoeken kantelen, om de inval van licht of de waarborging van privacy te regelen. In de juiste hoek zorg je er hierbij voor dat het zonlicht gereflecteerd wordt, waardoor dit nagenoeg geen invloed zal hebben op de temperatuur binnen. Dit doe je het beste door de lamellen naar boven te richten wanneer de zon schijnt. Hiermee kan het zonlicht gereflecteerd worden, in plaats van geabsorbeerd. Dat scheelt een hoop tijdens warme zomerdagen!

Controle over ventilatie

Ondanks de isolerende eigenschappen van deze raamdecoratie, kun je nog altijd profiteren van een optimale ventilatie. Je kunt zelf de luchtstroom reguleren door de lamellen te bedienen. Doordat je dit subtiel kunt wijzigen, zonder dat het raam volledig open gaat, kun je de temperatuur in kleine stapjes reguleren zonder dat dit invloed heeft op de energie-efficiëntie van de verwarming.

Profiteer het hele jaar door

Of het nu gaat om het buitenhouden van koude lucht in de winter, of het blokkeren van de hitte in de zomer. Shutters dragen door de isolerende eigenschappen bij aan een comfortabel binnenklimaat. Natuurlijk is het niet de enige oplossing om de isolatie van jouw woning te verbeteren. Raadpleeg daarom altijd een specialist om te kijken of deze raamdecoratie een geschikte optie is voor jou. Via mytshutters.com/nl vind je diverse dealers in het land, die jou kunnen adviseren over de mogelijkheden en toepassingen van raamshutters.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide