1192
A House of Happiness gaat retro

Gordijnmerk A House of Happiness brengt dit najaar een exclusieve jubileumcollectie uit. Dit ter ere van het Koninklijk predicaat die zij ontvangen hebben bij hun 100- jarig bestaan. Sinds 1919 hangt dit kleurrijke merk al bij miljoenen mensen thuis en dit aantal groeit elke dag. 

 

“In 100 jaar tijd hebben we veel modetrends zien komen en gaan. De meest opvallende periode is zeker de jaren 60 en 70, daarom worden deze in een nieuw jasje exclusief op de markt gebracht. A House of Happiness goes  retro.’, legt Fenna Haakma (product development) uit. ‘In de woonspeciaalzaken zijn de prints straks van verre te herkennen en anders wel door het koninklijke tintje; de gouden haken’.

Inpage_banner_Wonenonline_2023_1.png

De dessins zijn geïnspireerd op vervlogen jaren. De 9-delige collectie bevat een mix van nieuwe stoffen en remakes van retro dessins uit het archief. ‘Het is retro, met een knipoog naar het verleden’ vertelt Janneke Eizema (marketing verantwoordelijk). Met duidelijke dessins en veel kleur, zoals oranje en bruin, valt deze collectie zeker op. Deze stoffen sluiten ook aan bij de populaire vintage en retro woonstijlen die je tegenwoordig veel ziet. Al dan niet gecombineerd met strakke meubels. Retro én duurzaam.

De originele dessins werden in de jaren 60 en 70 handgeschilderd. Met een penseel werden de prints uitgetekend op grote vellen papier. Dat is het grote verschil met vandaag de dag. Designers kunnen computers veel van het werk laten doen. Ook is het duurzame aspect steeds belangrijker geworden, zowel voor het bedrijfsleven als voor de consument. Zo is de jubileumcollectie deels gemaakt van gerecyclede garens, wordt er geprint met duurzame inkten en is de stof bedrukt met een
waterbesparende druktechniek.

Opvallende dessins
De collectie bestaat uit drie opvallende dessins, met bij elk dessin een bijpassende netstructuur en effen leatherlook. De namen spreken tot de verbeelding, Retro, Classic, Universary, Jubilee en Hero. ‘Geef je interieur een vleugje vintage, helemaal hip en tegenwoordig bijna onmisbaar. Als gordijn of maak er een mooi retro kussens van. Combineer oud en nieuw en creëer je eigen persoonlijke sfeer met karakter’, vat Fenna samen. Zo laat A House of Happiness zien dat historie en toekomst perfect
hand in hand gaan. 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners