1642
6 redenen om in goede raamdecoratie te investeren
Gepubliceerd: 18-10-2019 Laatste update: 20-03-2022

Als je gaat verhuizen zijn er vaak al zoveel kostenposten, dat gordijnen ver naar beneden zakken op het prioriteitenlijstje. Uiteindelijk schaf je ‘even snel’ een goedkoop gordijntje aan, waar je vervolgens jarenlang met een zucht naar kijkt. Goede, mooie raamdecoratie is de moeite waard om in te investeren! En wel om deze redenen:

  1. Verduisterend…

In slaapkamers heb je veel baat bij verduisterende gordijnen. Een goed verduisterend gordijn houdt ook op die zonnige zomerochtenden het licht buiten, zodat jij niet vroeg wakker wordt.

  1. … of juist lichtdoorlatend

Andere ruimtes vragen juist om gordijnen die het licht doorlaten, maar toch voor privacy zorgen: zogenaamde lichtdoorlatende gordijnen.In de woonkamer doet dit type raamdecoratie het erg goed. Maar ook in de slaapkamer is het fijn om (extra)inbetween gordijnen op te hangen: die laten volop licht door en jij kunt naar buiten kijken, maar je buren niet naar binnen! Zodat je overdag gewoon even snel in de slaapkamer van outfit kunt wisselen.

inspiratiebrochures1.png

  1. Betere akoestiek

Weet je nog hoe het klonk in huis toen je net de sleutel had gekregen en alles kaal was? Hol, luid, ongezellig. Zelfs als je huis vol met meubels staat laat de akoestiek meestal te wensen over: daar heb je gordijnen voor nodig! De stof van je vouwgordijnen dempt het geluid en zorgt voor een natuurlijke, zachte klank in huis.

  1. Benadruk je woonstijl

Gordijnen vouwgordijnen zijn niet alleen functioneel, maar zijn ook belangrijke sfeermakers in huis. Ramen beslaan een groot deel van je woonoppervlak! Voor ieder interieur is er wel een mooie bijpassende gordijnstof. Dat maakt gordijnen ideaal om je woonstijl mee te benadrukken. Mooie linnen stoffen passen perfect bij een modern, stoer of Scandinavisch interieur. Of gebruik velours om juist meer kleur, sfeer en warmte toe te voegen.

  1. De kleur heeft veel invloed

Omdat raamdecoratie een opvallende plaats inneemt is het belangrijk om goed na te denken oever kleur. Wit is makkelijk maar vaak geven gordijnen in een kleur wel veel meer effect om de hoogte te benadrukken of om je woonstijl af te maken. En geeft een gordijn in een kleur een een krachtiger uiterlijk. 

  1. Slimme gordijnen

Als je de tijd neemt om na te denken over het type raamdecoratie voor je nieuwe woning, kom je misschien wel uit op slimme gordijnen: (vouw)gordijnen die automatisch op de gewenste tijd open en dicht gaan. Met de technologie van vandaag kun je raamdecoratie zelfs op afstand bedienen; bijvoorbeeld vanuit je vakantiehuisje met een app op je mobiele telefoon!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide