3216
4 tips voor mooie kiepraam decoratie
Gepubliceerd: 02-08-2019

Raamdecoratie voegt veel toe: je houdt er ongewenst licht mee buiten, het geeft privacy en het staat gezellig. Bovendien werkt raamdecoratie, afhankelijk van het type, in meer of mindere mate isolerend: het houdt kou en zonnewarmte buiten. Maar wat als je een kiepraam hebt? Is mooie raamdecoratie dan ook een optie? Gelukkig wel. Wij geven je 4 tips!

 

  1. Shutters

Ook bij het draai-kiepraam (kantel- kiepraam) op je nieuwe dakkapel wil je natuurlijke mooie raamdecoratie! Shutters bijvoorbeeld. Deze worden op het kozijn van het kiepraam gemonteerd en bewegen dus netjes mee met het raam. Ze bestaan in allerlei kleuren en gaan samen met diverse woonstijlen, van landelijk tot industrieel.

Een voordeel van shutters is dat ze ook in kleine maten verkrijgbaar zijn: ideaal voor dat bovenraampje op zolder! Kwaliteit shutters zijn gemaakt van duurzaam FSC en kun je ook in vochtige ruimtes gebruiken.

  1. Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een populaire keuze, zowel voor ‘gewone’ ramen als raamdecoratie voor draai kiepramen. Ze verduisteren de kamer namelijk goed; zeker wanneer je voor rolgordijnen van goede kwaliteit met zijgeleidingsprofielen kiest. In vergelijking tot shutters zijn rolgordijnen betaalbaarder; shutters worden namelijk met de hand gemaakt.

  1. Plissés

Een nieuwe trend van de laatste jaren zijn plissés: raamdecoratie die je uitvouwt. Dat kan van boven naar beneden (top-down), maar ook op beide kanten op (top-down/bottom-up). Zo kun je er zelfs voor kiezen om de raamdecoratie alleen het midden van het raam te laten bedekken.

Plissés zijn erg fijn bij draai-kiepramen. Omdat het materiaal licht is, maar ook omdat ze veel mogelijkheden geven. Behalve keuze in de manier van uitvouwen heb je de mogelijkheid om te kiezen voor dubbele plissés. Deze dubbele laag stof zorgt voor een goede isolatie dankzij de honinggraadstructuur tussen de lagen.

  1. Jaloezieën

Tot slot kun je kiezen voor houten jaloezieën op je draai-kiepraam. Er wordt dan gebruik gemaakt van stevige zijgeleiding, zodat de jaloezieën netjes tegen het raam blijven wanneer je deze open doet. Wel is het slim om smalle jaloezieën (25 ipv 50mm) te bestellen, omdat er anders sprake kan zijn van ruimtegebrek bij de raamklink. Voor vochtige ruimtes kun je beter shutters gebruiken.

Welk type raamdecoratie is jouw favoriet?

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide