1162
Zomermode
Gepubliceerd: 28-08-2012 Laatste update: 11-06-2023

Met de warmte van de zomerzon breekt ook de tijd van gladiolen, lelies, zantedeschias en dahlias aan. Deze typische zomerbloemen zijn vanaf juli in een groot aantal kleuren en soorten verkrijgbaar. Het zomergevoel spat er vanaf dankzij de prachtige kleuren en prettige geuren. De bloemen kun je prima naar eigen wens stylen maar het is ook leuk de zomertrends Sturdy en Sparkle te volgen. Haal dus alle vazen maar te voorschijn het is zomer!

Stralende zomer
De zomertrend Sparkle laat zich het beste omschrijven als stralend en vrolijk. Hoewel er veel verschillende kleuren gebruik worden is er een hoofdrol weggelegd voor zomergeel. Een boeket gladiolen wordt extra opvallend door een lint rondom de vaas te binden. Een vrolijk effect krijg je wanneer je in meerdere vaasjes één of twee bloemen zet. Door hun grote bloem kun je daar prima lelies, zantedeschias of dahlias voor gebruiken. Dankzij de accentkleur geel zorg je voor een stralende zomer!

Stoere zomer
Natuurlijk en persoonlijk materiaalgebruik blijft ook in 2011 belangrijk. De zomertrend Sturdy is zelfs wat ruiger doordat er meer gebruik wordt gemaakt van robuuste en oorspronkelijke vazen. De uitstraling van zon vaas vol dahlias, lelies of gladiolen wordt persoonlijk door gebruik van bijvoorbeeld touw of handgemaakte accessoires.

Bolbloemen
Zoals tulpen bij het voorjaar horen, horen gladiolen, dahlias, lelies en zantedeschias bij de zomer. Deze typische zomerbloemen groeien uit een bloembol, dus niet uit zaad of stek. Daarom worden ze ook wel bolbloemen genoemd. Hét seizoen van deze zomerse bolbloemen begint in juli en duurt tot eind oktober. In deze periode zijn de meeste soorten verkrijgbaar en heb je dus de ruimste keuze bij bloemist, supermarkt of marktkraam.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide