1511
Zo los je problemen op met prachtige planten
Gepubliceerd: 02-11-2020

Word je ook zo gelukkig van het groen in je tuin, op je balkon of gewoon binnen in je woning? Dat snappen we heel goed, want je buitenruimte is echt een verlengstuk van je interieur – en groen in je woning maakt je huis ook binnen stukken fleuriger. En hoe fijn is het om heerlijk tussen het groen te genieten? Helaas kun je bij je planten en bloemen ook last hebben van vervelende beestjes. Denk aan rouwvliegjes, die vervelende minivliegjes die je kamerplanten teisteren, bijvoorbeeld. Gelukkig is er een manier om dat op te lossen zonder chemicaliën of andere troep – een veilige manier voor mens, dier en plant, dus! In dit artikel vertellen we je er meer over.

 

Maak korte metten met plagen

Je herkent het vast: ineens vliegen er allemaal kleine vliegjes rond in je huis, die uit de potgrond van je geliefde kamerplant lijken te komen. Wat nu? Er lijkt geen andere oplossing te zijn dan een pot chemische verdelging erbij te pakken, maar niets is minder waar. Op natuurlijke wijze kun je afrekenen met plagen als rouwvliegjes, slakken, de taxuskever en mieren. Door het gebruik van aaltjes, ook wel nematoden genoemd, kun je biologisch aan de slag.

inspiratiebrochures1.png

Aaltjes to the rescue!

Bovenstaande problemen hebben gelukkig een fijne, biologische oplossing. Heb je wel eens van aaltjes gehoord? Deze microscopische kleine wormpjes doen wonderen tegen die vervelende plagen die je planten (zowel binnen als buiten) kunnen teisteren. Aaltjes behoren tot de familie van rondwormen, waar er wel 10 miljoen verschillende soorten van zijn. Door aaltjes te gebruiken bij je planten, maak je al gauw korte metten met de plaag waar je last van hebt. En je hoeft er vrijwel niets voor te doen: je lost de aaltjes op in water volgens de gebruiksaanwijzing en de aaltjes zoeken de schadelijke insecten zelf op. Daarna zullen zij deze bacterieel vergiftigen, zodat jij geen last meer hebt van de beestjes. Gebruik bijvoorbeeld aaltjes tegen rouwvliegjes, en je bent binnen no time verlost van deze plaaggeesten!

Veilig voor mens, dier en natuur

Het fijnste is natuurlijk dat aaltjes een biologische manier zijn om plagen bij je kamer- en tuinplanten aan te pakken. We hebben steeds meer aandacht voor natuurlijke oplossingen – dit is er één uit duizenden! Door het gebruik van deze aaltjes hoef je niet bang te zijn dat je kat of hond, je kind of jijzelf risico loopt, want bij het gebruik van heftige chemicaliën wel anders is. Kortom; aaltjes zijn de perfecte, biologische manier om van vervelende beestjes bij je kamerplanten af te komen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide