1634
Woonplant
Gepubliceerd: 28-08-2012 Laatste update: 11-06-2023

Vriendelijke verwaarlozing als beste manier om deze huisgenoot te verzorgen. Het maakt de Cambria de ideale Woonplant van de maand oktober. Deze onbaatzuchtige orchidee geeft je in ruil voor deze wel erg eenvoudige omgangsvorm enorm veel terug: grillig gevormde bloemen in prachtige, felle kleuren. Én een dieper denkniveau. Met een Cambria heb je dus een wijze en stijlvolle beauty als huisgenoot.

Je eerste indruk van de Cambria: met zn bloemen in de meest grillige en vurige kleuren kan het niet anders of deze plant komt uit de tropische jungle. Maar schijn bedriegt in dit geval. De Cambria is het resultaat van een kruising van verschillende orchideeëngeslachten die over de hele wereld voorkomen. Deze mix van bijzondere genen is dan wel weer de verklaring voor de schat aan vormen en tinten waarin de bloemen verkrijgbaar zijn. Kijken en vergelijken dus, waarna je gegarandeerd met een betoverende schoonheid naar huis gaat.

Betrekkelijk jonkie

Terwijl zn soortgenoten onder de orchideeën al respectabele leeftijden van honderden jaren hebben bereikt, is de Cambria nog een betrekkelijk jonkie: rond 1900 zag het eerste exemplaar het levenslicht. Daarna ging het snel: het aantal varianten en de populariteit ervan groeiden gestaag.

Grotere denkprestaties

Met de Cambria heb je beauty én brains in huis. Onderzoek van de TU Delft toonde aan dat planten als de Cambria je kunnen helpen om tot grotere denkprestaties te komen. Uitzicht op bijvoorbeeld de Cambria maakt dat je beter in staat bent om complexe vraagstukken op te lossen.

Grote hoogten Veel eigenbelang kent je nieuwe huisgenoot daarbij niet. De Cambria vraagt niet meer dan een ietwat lichte staanplaats en af en toe wat water. In ruil daarvoor verwent hij je met zn bijzondere bloemen en zwierige groene stengels met bladeren. Samen stijgen jullie tot grote hoogten: zowel op het gebied van schoonheid alsook intellectueel.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide