1248
Woonplant mei: Miltonia
Gepubliceerd: 03-05-2013 Laatste update: 17-10-2017

Met in haar kielzog een vleugje lichtzoet parfum komt ze je woning binnen. Deze Zuid-Amerikaanse schone wil slechts een ding: jou betoveren met haar exotische uitstraling en geur. De kans dat ze daarin slaagt is buitengewoon groot. Probeer deze bijzonder aantrekkelijke verschijning maar eens te negeren. De bekroning tot Woonplant van de maand mei is dus een mooie bonus voor deze Miltonia. Sterker nog: een niet meer dan terechte, als je het haar zelf vraagt!

De Miltonia behoort tot de grote groep van orchideeënsoorten. Ze wordt ook wel de viooltjesorchidee genoemd. Die naam dankt ze aan de vorm van haar bloemen, die gelijkenis vertonen met de bekende tuinplantjes. De bloemen van de Miltonia zijn absolute blikvangers: groot, kleurig (bijvoorbeeld wit, roze, rood, maar ook combinaties hiervan; vaak met een vleugje geel in het hart) en in een aantal gevallen dus ook geurend. Onmogelijk die niet op te merken. De Miltonia zorgt daar wel voor: lonken is praktisch een tweede natuur voor haar.

Aandacht
Ze zorgt er dus wel voor dat ze wordt gezien. Sterker nog: de Miltonia vraagt nogal wat van je aandacht. Geen plaats in een donker hoekje, maar een lichte plaats. Geen felle zon echter, en bij voorkeur niet boven de verwarming! De pot met wortels wekelijks dompelen in wat water, maandelijks wat plantenvoeding geven. Bij voorkeur heeft ze een wat hogere luchtvochtigheid, ze vindt het dus geweldig wanneer je haar regelmatig benevelt met een plantenspuit.

Pronken en veroveren
Op deze manier creëer je omstandigheden die gelijkenis vertonen met die van haar natuurlijke omgeving. Oorspronkelijk komt ze voor in Brazilië Argentinië, Paraguay en Colombia. Daar is de Miltonia meestal te vinden op vochtrijke plaatsen in de schaduw, of lichte zon, vaak langs de oevers van rivieren. Ze leeft er het ideale leven van een Zuid-Amerikaanse schone: laid back, genieten, pronken en veroveren. Hetzelfde zal ze doen in jouw woonkamer. Je kunt je maar beter meteen overgeven: tegen deze kwaliteiten zal zelfs jij niet opgewassen zijn!

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide