1542
Woonplant Guzmania
Gepubliceerd: 11-10-2012 Laatste update: 14-11-2017

Met het oog op de meimaand is Guzmania verkozen tot de ultieme woonplant. Guzmania is bepaald geen muurbloem maar een bijzonder, uitgesproken karakter. Ze geeft energie met een geheel eigen touch. Open, opvallend en positief… een plant die het overal fantastisch doet!

Extravagaza
Guzmania komt uit de grote, tropische familie Bromelia die wel 2800 verschillende portretten telt. Guzmanias bieden hun verleiding door middel van één, hooguit enkele uitgesproken bloemen. Ze zijn er in wit, paars, oranje of roze, geelachtig en vooral in veel soorten rood. De Guzmania overtuiging zit in de bloemvorm en in het uithoudingsvermogen: Guzmania bloeit wel drie maanden lang.

Even voelen voor verwondering
Deze woonplant vraagt erom even aangeraakt te worden: is het wel echt wat je ziet? Ja: uit een het bladrozet ontstaat een bijna wildvreemde bloem vol harmonie en energie. Iedere Guzmania heeft het natuurlijke vermogen om de directe leefomgeving in één keer een absoluut andere frequentie te geven. Met haar looks en de inspiratie die zij biedt. Ze is wie ze is - allesbehalve neutraal.

Plug & play: natuurkracht
Zet Guzmania op een wat warme plaats, zonder direct zonlicht en niet té droog: de keuken en badkamer zijn ideaal voor haar. Ze doet het prima op milde verwaarlozing, het liefst bij kamertemperatuur. Giet tijdens de bloei steeds wat water in de rozet, een natuurlijke watervanger, maar voorkom wel een voetbad.

Kamerplanten geven positieve energie aan de leefomgeving en zijn verbonden met de mens. Ze brengen je in contact met de natuur. Meer Guzmania gevoel vind je bij bloemist en tuincentrum.



Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide