1439
Yucca
Gepubliceerd: 28-08-2012 Laatste update: 11-06-2023

Wie op zoek is naar een zelfverzekerde plant met een Zuid-Amerikaans tintje is bij de Yucca aan het juiste adres. Met zijn fiere stekels is hij meer stoer dan aaibaar, maar boven alles is hij het toonbeeld van trouw. Deze indianenplant zorgt er bovendien voor dat zijn eigenaar stressvrij en kalm door het leven gaat. Genoeg redenen om de Yucca centraal te stellen als Woonplant van de maand maart.

De woestijnroots van de Yucca brengen een avontuurlijke en kalmerende sfeer in huis en hoofd. Zijn nonchalante pieken, in combinaties van groen, geel en grijs, geven hem een eigenwijs tintje. Zijn toefen op één of meerdere stammen maken hem tot een eye-catcher die zelf alles behalve prikkelbaar is.

Levensenergie en intelligentie
De indianen wisten al lang dat de Yucca een bijzondere plant is. Niet voor niets noemen ze hem de boom van het leven. Ze vereerden de Yucca vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen. Maar dat niet alleen. Indianen geloven dat alles in de natuur, planten, dieren, stenen en mensen, met elkaar verbonden is. Planten bezitten volgens hen levensenergie en intelligentie. Indianen schrikken er dan ook niet voor terug om zo nu en dan een praatje met planten te maken, om hun geest en hun geneeskrachtige werking te leren kennen.

Lagere bloeddruk
Naast geneeskracht heeft de Yucca, net als andere planten, de gave om mensen te kalmeren. Uit onderzoek van de Engelse universiteit Surrey blijkt dat mensen in een kamer met veel groen veel minder gestrest zijn en een lagere bloeddruk hebben dan in een ruimte zonder planten. Met een Yucca in je woonkamer kom je letterlijk tot rust.

Tevreden en rustig
Wil je zoveel mogelijk van de stressverlagende werking van je Yucca genieten? Regel dan een lichte plaats in de kamer, maar laat hem niet zonnebaden, daar houdt hij niet van. Regelmatig water, niet teveel plantenvoeding en jij en je Yucca zitten er gegarandeerd tevreden en rustig bij.

Woonplant van de maand
De Yucca staat deze maand in het middelpunt van de belangstelling als Woonplant van maart. Woonplant van de maand is een initiatief van Bloemenbureau Holland. Maandelijks kiest het in overleg met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector een plant die het opvallend goed doet bij de consument, of juist (nog) niet zo bekend is maar wel potentie heeft om het goed te doen in de Nederlandse woonkamer.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide