860
Woonplant van de augustus

In augustus is Echeveria aan de beurt als de Woonplant van de maand. Deze vetplant komt oorspronkelijk uit Mexico, is er in verschillende tinten en kan wel tegen een stootje. Vlezige blaadjes in rozetvorm Wat meteen opvalt aan de Echeveria zijn de dikke, vlezige blaadjes die groeien in rozetvorm. Deze blaadjes variëren per Echeveriasoort in kleur van grijsgroen tot lila en roodachtig. Sommige Echeveria’s bloeien ook. Dan komen er bloeistengels uit de plant versierd met gele, oranje, rode of roze bloemetjes.

Bestand tegen Mexicaanse droogte De Echeveria behoort tot de familie van vetplanten (Crassulaceae). De dikke blaadjes, stengels en wortels van de plant hebben een belangrijke functie. Ze slaan namelijk water op tijdens het groeiseizoen. Heel slim, want zo overleeft de vetplant lange perioden van droogte in zijn geboorteland Mexico. Dat doet de plant vervolgens ook op jouw vensterbank of op je terras.

Ideale plant voor zomervakanties De Echeveria houdt van een zonnige standplaats, maar gedijt ook prima op een plek in de halfschaduw. Een klein beetje water geven is voldoende om de plant tevreden te houden. Dat maakt de Echeveria ideaal voor de zomervakanties; hij kan namelijk 2 tot 3 weken zonder water. Om de plant goed te laten groeien kun je ‘m het beste om de drie jaar verpotten, het liefst in de lente voor een optimaal effect.

Leuk om te weten:

Je kunt jouw Echeveria in de zomer ook prima op je terras of balkon neerzetten.

De plant is genoemd naar Antansio Echeveria, een Mexicaanse plantenkenner uit de 19de eeuw.

Op de vlezige bladeren van de Echeveria zie je vaak een was-of poederlaag of haartjes, dit is natuurlijke bescherming tegen felle zonneschijn.

De Echeveria Miranda past in ieder interieur, deze is namelijk in alle kleuren verkrijgbaar, door kleuring op natuurlijke basis.

Wist je dat er een Echeveria 'Glowing Star in the Dark'® bestaat? De plant absorbeert overdag lichtenergie en straalt die uit in het donker.

De grootste Echeveria kan wel 50 centimeter in doorsnee worden.

Zitten er dode blaadjes onderaan je Echeveria? Deze krimpen vanzelf in en verdwijnen onder de plant.

Een combinatie van verschillende soorten Echeveria in een grote schaal geeft een prachtig en kleurrijk effect.

Wist je dat er wel 150 soorten Echeveria bestaan?

Een Echeveria is een ideaal cadeau voor vergeetachtige types: het geeft niet als je af en toe vergeet de plant water te geven.

Woonplant van de maand
Echeveria staan deze maand in het middelpunt van de belangstelling als Woonplant van augustus 2014. ‘Woonplant van de maand’ is een initiatief van het Bloemenbureau. Maandelijks kiest het Bloemenbureau in overleg met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector een plant die het opvallend goed doet bij de consument, of juist (nog) niet zo bekend is, maar wel potentie heeft om het goed te doen in de woonkamer.GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners