1037
Woonplant
Gepubliceerd: 28-08-2012 Laatste update: 17-10-2017

Een levende luchtverfrisser die niet alleen de lucht zuivert, maar ook een prettig parfum verspreidt? De Spathiphyllum zorgt als geen ander voor een gezonde en frisse leefomgeving. De Woonplant van de maand augustus maakt daarmee de kunstmatige huisparfums overbodig. Maar daar blijft het niet bij: de Spathiphyllum is ook nog eens een huisgenoot die je met zn frisgroene bladeren en fraaie bloemkelken in sneeuwwitte tinten een fraai plaatje biedt.

Volop keus, als het gaat om de Spathiphyllum. Hij is verkrijgbaar in een scala aan formaten en soorten: van mini tot jumbo, van veel bloemen of juist enkele en van witte bloem tot groene bloem. Met schitterende namen als Chopin, Sweet Chico en Sensation is het duidelijk dat je een bijzonder karakter in huis haalt.

Lepelplant
Zn naam is afgeleid van het Griekse spathe, dat lemmet betekent, en van phyllon, dat staat voor blad. Hiermee wordt verwezen naar de vorm van de kolf en de bloeischede van de Spathiphyllum. In Nederland kennen we m ook wel als Lepelplant. Oorspronkelijk komt deze bijzondere plant uit Colombia en Venezuela. Daar groeit hij in de tropische regenwouden. In 1870 werd hij in Europa geïntroduceerd, en vooral de laatste drie decennia heeft hij onze woonkamers veroverd.

inspiratiebrochures1.png

Zuivere zuurstof
Niet in de laatste plaats door zn geniale vermogen om de lucht te zuiveren. Onderzoek van ruimtevaartorganisatie NASA toonde aan dat de Spathiphyllum op een ingenieuze manier in staat is om de schadelijke stoffen uit de lucht te filteren. Maar daar blijft het niet bij: hij levert je daar ook nog eens zuivere zuurstof voor terug. Resultaat: een ideale atmosfeer, waarin jij en je Spathiphyllum optimaal tot jullie recht kunnen komen.

Schoon en perfect
Zorg ervoor dat je Spathiphyllum uit de felle zon blijft. Hij is helemaal happy op een donkere plek. Wanneer je er dan voor zorgt dat hij voldoende water krijgt, zodat de potgrond nooit uitdroogt, zorgt hij er samen met jou voor dat jullie leefomgeving schoon en perfect is.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide