1267
Gardenia
Gepubliceerd: 28-08-2012 Laatste update: 11-06-2023

Aristocratisch, stijlvol en dankzij de prachtige en heerlijk geurende bloemen als geen ander in staat om je huis te transformeren tot een echt thuis. De Gardenia is de absolute diva onder de woonplanten. Maar het blijft niet bij schoonheid alleen: de plant is zeer geschikt om samen met jou een gevoel van huiselijkheid en veiligheid te creëren. De Gardenia is dus de perfecte kandidaat voor de Woonplant van de maand april.

Blikvanger van de Gardenia zijn absoluut de fraaie witcrèmekleurige bloemen. Met een opvallende jasmijnachtige geur is de plant zowel in beeld als ook in geur duidelijk aanwezig in je interieur. Markant zijn ook de takjes met glanzende ovale, donkergroene bladeren, die bijna zonder steel aan de takjes zitten. Ze heeft wel wat van een elegant bruidsboeket in een pot. Altijd een beetje feest dus in je woonkamer, met een Gardenia.

Vleugje romantiek
De Gardenia jasminoides, zoals de Latijnse naam luidt van de soort die we hier kennen, is ontdekt in de 18e eeuw door de Amerikaanse arts en natuurkundige dr. Garden. Met haar verleidelijke bloemen veroverde deze geurende dame het hart van haar naamgever. Dat doet de Gardenia ook anno 2011 nog met haar groeiende schare bewonderaars. Niet vreemd: samen met je Gardenia zorg je voor een constant vleugje romantiek in je woonkamer. Het maakt de Gardenia een adellijke en aantrekkelijke huisgenote.

Thuiskomen
Juist in ruimtes die nog behoefte hebben aan een persoonlijke touch kan de Gardenia een belangrijke rol spelen. Uiterlijk en geur van de Gardenia kunnen je woonkamer aan de ene kant voorzien van allure, en aan de andere kant juist een feel good-gevoel geven. Wanneer jij zorgt voor een smaakvol ingerichte kamer, zorgt je Gardenia samen met jou voor status én dat echte gevoel van thuiskomen.

Schitteren
De diva komt pas echt tot volle bloei wanneer je haar plaatst op een lichte, maar niet al te zonnige plek. Regelmatig begieten met lauw water, echter nooit te veel, want je Gardenia houdt niet van natte voeten. Maar misschien nog wel het belangrijkste: geef je Gardenia een centrale plaats in je kamer. Pas dan kan de diva écht schitteren en creëert ze samen met jou aanzien en het gevoel dat je werkelijk thuis bent. Geef haar in de zomer een plek op het terras of balkon en de diva begint een tweede leven.

Woonplant van de maand
De Gardenia staat volop in de schijnwerpers als Woonplant van april. Woonplant van de maand is een initiatief van Bloemenbureau Holland. Maandelijks kiest het in overleg met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector een plant die het opvallend goed doet bij de consument, of juist (nog) niet zo bekend is, maar wel potentie heeft om het goed te doen in de Nederlandse woonkamer.Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide