933
Chrysant

Iedere maand zet Bloemenbureau Holland een bloem centraal en in oktober is dat de chrysant. De chrysant is verkrijgbaar in een breed assortiment van kleuren, waaronder goudgeel, bronsrood en diep oranje. Prachtige kleuren voor de herfst!

Chrysant, de gouden geluksbloem

De chrysant komt oorspronkelijk uit Japan en China en is daar het symbool voor een gelukkig en lang leven. In China is er zelfs een hele stad naar de chrysant vernoemd: Chu Hsien. En in Japan vernoemen ouders hun dochters graag naar de bloem.

Rond 1700 belandde de chrysant in Europa en kreeg daar de naam Gouden Bloem (‘chryso’ is Grieks voor goud en ‘anthemom’ betekent bloem). Van oorsprong was de bloem dan ook geel. Inmiddels is de chrysant verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog en in honderden soorten. De chrysant is makkelijk in de omgang en kan, afhankelijk van het soort en de verzorging, tot wel drie weken staan. Een gouden geluksbloem om lang van te genieten dus.GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners