2462
Welke planten kunnen in de slaapkamer?
Gepubliceerd: 06-08-2021 Laatste update: 08-05-2022

De slaapkamer is tegenwoordig niet meer alleen een plaats om te slapen, het is ook steeds meer een ruimte om echt tot rust te komen. Lekker een lounge hoek creëren om een boek te lezen, of zelfs een losstaand bad in de hoek. Alles is mogelijk. Sfeer creëren door het gebruik van planten zien we dan ook veel terug, maar er is meer.

Adem in, adem uit…

Wordt jij wel eens met hoofdpijn wakker? Of heb je serieus slaapproblemen? Het gaat wellicht wat te ver om dit te wijten aan het slaapklimaat in je slaapkamer, maar dit kan wel van invloed zijn. Naast het goed luchten van je slaapkamer is het gebruik van planten ook zeer aan te raden. Ze dragen bij aan een goede luchtkwaliteit, voldoende zuurstof in de lucht, lekkere geur en rustgevende sfeer. Kortom, groen? Ook in de slaapkamer gewoon doen! Wij zetten onze tien favorieten op een rijtje.

De 10 beste planten voor in de slaapkamer!

aloe-vera-slaapkamer.jpg


1. Aloe Vera

Makkelijk te onderhouden en ook veel voordelen voor de gezondheid. Het wordt wel ‘de onsterfelijke plant’ genoemd. Vooral ’s nachts zorgt hij voor veel zuurstof in de lucht, een topper dus.

inspiratiebrochures1.png

  lavender-flowers-white-background_kopiëren.jpg

2. Lavendel

De geur van lavendel staat bekend om zijn rustgevendheid. Het wordt niet voor niks in allerlei crèmes en oliën gebruikt. Er worden daarnaast nog vele andere voordelen geclaimd zoals het verlagen van stress, verbeteren van je slaap en het verlagen van je hartslag.

flower-romance-table-nature-bouquet_kopiëren.jpg

3. Jasmijn

Deze exotische topper zorgt voor net dat beetje extra lucht in de ruimte. Jasmijn maakt je productiever en alerter, maar ook rustiger en minder stressvol. Kortom, rustig naar bed en kwiek weer op.

ivy-three-different-types-glass-vase-against-white-background_kopiëren.jpg

4. Klimop

Dit is wel voor de Tarzans en Jane’s onder ons. Want een klimop moet natuurlijk ergens tegenop klimmen. Denk aan een hemelbed of een speciale wand.

home-garden-concept-sansevieria-trifasciata-snake-plant-bedroom_kopiëren.jpg

5. Sansevieria

Deze klassieker wordt ook nog steeds veel gebruikt, voordeel is dat hij eenvoudig is in de verzorging en in verschillende kleuren beschikbaar is. Sansevieria kan ook eventueel in de badkamer, een allrounder dus.

ivy-plant-isolated-white_kopiëren.jpg

6. Engels klimop

Wederom een klimmer, maar dit is een ware klassieker onder de klimmers. En hij heeft nog een groot voordeel, hij is namelijk getest als de beste plant waar het gaat om effect op de luchtkwaliteit. Dus maximaal resultaat, dan is dit je optie.

zaagcactus.jpg

7. Zaagcactus

Bij een slaapkamer met weinig direct daglicht is dit een goede optie. Hij hoeft ook niet veel water, pas wanneer het écht droog voelt is dit nodig. De groene bladeren van de Zaagcactus zorgen voor voldoende zuurstof.

zebra-plant-calathea-zebrina-tropical-striped-green-plant-leaves-foliage-wallpaper_kopiëren.jpg

8. Calathea Zebrina

Wellicht ken je ‘m nog, we schreven hier eerder over. Deze plant moet je wel een beetje in de gaten houden, hij heeft een luchtzuiverende werking maar krijgt wel graag twee keer per week een klein beetje water. De bladeren van deze Calathea sluiten net als jij ’s nachts (bij jou de ogen dan). En gaan ‘s ochtends weer open.

houseplant-asplenium-nidus_kopiëren.jpg

9. Nestvaren

Dit is een ware zuurstofbom, die op vele plekken kan staan. De aanschaf hiervan kan dus nooit kwaad.

caladium-leaves-white-wall_kopiëren.jpg

10. Aglaonema Alias de ‘Silver Queen’

Deze plant is helemaal in zijn nopjes in het donker en zuivert toch de lucht. Hij moet wel goed vochtig blijven, maar een keer vergeten is geen ramp.

.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide