1986
Welke planten kunnen in de badkamer? Onze top 10
Gepubliceerd: 05-08-2021

Planten alleen voor in de vensterbank of op de eettafel? Dat is tegenwoordig echt niet meer het geval. Naast de traditionele vaas met bloemen of pot met cactus is er zóveel meer te koop. Zelfs voor in de badkamer. Enige online research hierbij kan wel lonen, want niet elke plant is geschikt voor in de badkamer. Wij leggen uit.

Waar op letten

Voordat wij onze tien favorieten voor in je badkamer in willekeurige volgorde geven een aantal zaken waar je op moet letten. Hoeveel daglicht komt er in jouw badkamer en wat is de temperatuur. Mocht je bijvoorbeeld vloerverwarming hebben dan is dit wel van invloed wanneer je planten op de grond plaatst. Let hier dus goed op. Dan nu; Onze favo’s.

De 10 beste planten voor in je badkamer!

spider-plant-chlorophytum-comosum-variegatum-flowerpots-windowsill_kopiëren.jpg

inspiratiebrochures1.png

1. Graslelie

De graslelie komt van oorsprong uit het oerwoud. Hij is dus zeer geschikt voor vochtige ruimtes. Ook kan hij tegen weinig licht, dit heeft wel invloed op de kleur van de bladeren. Deze worden donkerder naar mate er minder licht op valt.

spa-stones-bamboo-leaves_kopiëren.jpg

2. Bamboe

Je kent waarschijnlijk bamboe wel van het gebruik in de tuin. Ook in de vorm van groen voor je badkamer is hij geschikt. Vaak wordt dan de zogenaamde geluksbamboe gebruikt. Je kan hem in een vaas met water zetten. Af en toe dit water verversen is voldoende.

horizontal-shot-cosmetic-products-against-greenery-leaves_kopiëren.jpg

3. Varen

Varens zijn echt ideaal voor in de badkamer. Ze zijn er in allerlei verschillende varianten, zoals de krul-, tong- of lintvaren. Ze hebben wel allemaal een eigen behandelvoorkeur. De één wat complexer dan de ander, dus begin bij een instapmodel.

white-cat-with-different-color-eyes-hides-green-plant-turkish-angora-eats-peace-lily-green-leaves-living-room-domestic-pets-houseplants_kopiëren.jpg

4. Lepelplant

Ook deze plant komt uit tropische gebieden, namelijk de Amazone. Dus een beetje vochtigheid kan deze lepelplant wel aan. Zet hem niet vol in de zon, daar wordt hij slap en geel van.

plant-wicker-pot-isolated-white_kopiëren.jpg

5. Dracaena

Deze plant wordt in de volksmond wel de Drakenbloedbloom genoemd. Klinkt niet heel gezellig maar als je hem bekijkt dan valt dit reuze mee. Let er wel op waar je hem plaatst, een beetje licht kan hij namelijk wel waarderen. Doe je dit niet, dan ziet hij er binnen de kortste keren uit als een draak.

succulent-cactus-concrete-pot-wooden-table_kopiëren.jpg

6. Vetplant, de Haworthia

Dat vetplanten niet per uitstek geschikt zijn voor de badkamer is een feit, toch is hier een uitzondering voor te verzinnen namelijk de Haworthia. Deze kan prima in een donkere ruimte zonder dat hij meteen doodgaat. Vet hè!

  aglaonema-chinese-erergreen-wicker-baskets_kopiëren.jpg

7. Aglaonema

Dit is een ware allrounder, de Aglaonema is niet alleen geschikt voor de badkamer maar ook voor andere ruimtes. Super handig en praktisch wanneer je er in de badkamer op uit bent gekeken.

cylindrical-snake-plant-pot_kopiëren.jpg

8. Sanseveria

Wellicht heb je wel eens van het woord Sanseveria gehoord, maar wist je dat hij ook prima geplaatst kan worden in de badkamers. Ook deze plant is eigenlijk niet dood te krijgen, of je hem nu in de zon of de schaduw zet. Ideaal wanneer je wel groen wilt, maar geen groene vingers hebt.

zamioculcas-zamiifolia-plant-light-background-close-up-large-leaves-green-modern-houseplants-minimalistic-concept-creative-home-decor_kopiëren.jpg

9. ZZ-plant

Ook deze plant kun je met een gerust hart kopen wanneer je vingers alle kleuren hebben behalve groen. Ook de ZZ-plant kan overal geplaatst worden. Dus verplaatsen is altijd een optie.

soft-focus-orchids-flower-beside-sink-bathroom_kopiëren.jpg

10. Orchidee

Tot slot nog eentje die iedereen kent, de Orchidee.. maar waarvan je waarschijnlijk niet wist dat hij in de badkamer kan. Maar dat kan hij dus wel! Daarnaast zijn ze er in allerlei kleuren, kun je mooi matchen met de rest van jouw interieur in de badkamer. Badderse!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide