1608
Warm winterhuis met lelies
Gepubliceerd: 13-10-2017

Het is altijd even wennen als de nazomer overgaat in de herfst en de winter. Almaar kouder en donkerder... Juist dan is het fijn thuiskomen in een huis met warme kleuren die positieve energie uitstralen. Met een kleurrijk lelieboeket heb je dat snel voor elkaar.

Kleurenpracht
Van warm oranje tot mystiek paars. De leliefamilie blinkt uit in warme en sprankelende kleuren die je eindeloos met elkaar kunt combineren. Kies je voor wijnrood-oranje of paars-rood-roze? Groen toevoegen kan, maar hoeft niet. Zonder extra blad hebben de lelies nog meer zeggingskracht.

warm-winterhuis-met-lelies-02.jpg

Hallo herfst!
De herfst vraagt om weelderige boeketten waarmee je de rijkdom van de natuur in huis haalt. Combineer bijvoorbeeld grootbloemige lelies met siergrassen en de laatste nazomerbloemen, zoals gladiolen en dahlia's. Met bessen, bramen en rozenbottels maak je de rijke herfstsfeer compleet.

Warm winters
Als de herfst langzaam overgaat in de winter, krijg je vanzelf meer zin in een knapperend haardvuur, uitgebreid samen eten en heel veel kaarsen – oftewel 'hygge', de Deense variant op gezelligheid die ook buiten Denemarken steeds meer omarmd wordt. Verse bloemen mogen daarbij niet ontbreken; met een sprankelend lelieboeket voelt je huis als een warme deken. Rond kerst kun je uitpakken met een luxe vaas of een vleugje goud. Of kies voor de luxe van eenvoud: een bijzondere lelie – liefst geurend – in een zorgvuldig uitgekozen vaasje. Daarmee benadruk je hoe bijzonder deze bloem eigenlijk is.

Botanisch tekenen
Vlekjes, stippen en strepen. De bloemen van de lelie hebben soms verrassende prints; bijna magisch. Kijk maar eens goed als de bloemen bloeien en openspringen. Je kunt ze ook tekenen of schilderen – leuk voor een druilerige zondagmiddag. Met zoet geurende lelies wordt het een intense zintuiglijke beleving. Fijne donkere dagen!

Zo lang mogelijk genieten
Als je deze verzorgingstips opvolgt, heb je lang plezier van je boeket met lelies:

1. Snijd schuin twee tot drie centimeter van de stelen af.
2. Verwijder het onderste blad (dat in het water zou komen te staan).
3. Zet de bloemen in een schone vaas met schoon water en snijbloemenvoedsel. Geniet ervan!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide